Recepti

Preprost recept za bučkin tatarski biftek je hit na spletu! Njami!

Objavil: pokukajsi | 02.03.2024 | Vir: Facebook


Zelo njami 😯😋 Definitivno poskusite! 

 

Iščete način, kako najbolje izkoristiti obilje bučk? Če vam je pri srcu začinjena hrana, bučkin tartar predstavlja izjemno izbiro. Ta jed, ki vas bo s svojim okusom spominjala na priljubljen tatarski biftek, je idealna za vse ljubitelje izvrstnih okusov. Kako se torej lotiti priprave?

SESTAVINE ZA BUČKIN TARTAR

  • 1 velika bučka
  • 1 velika čebula
  • 3 stroki česna
  • Nekaj kapljic oljčnega olja
  • 2 čajni žlički kečapa
  • 1 čajna žlička dijonske gorčice
  • 1 čajna žlička sojine omake
  • Sol in poper po okusu


POSTOPEK PRIPRAVE KORAK ZA KORAKOM

    1. Priprava bučk: Najprej bučko olupite, naribajte, posolite in pustite stati približno 10 minut. Ko bučke spustijo odvečno vodo, jih temeljito ožamemo in odstranimo vodo.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Andrea Ondová (@fit.mama.ondo_)

  1. Praženje: V ponvi na oljčnem olju prepražimo fino sesekljano čebulo in stisnjen česen, dokler čebula ne postane prosojna.

  2. Dodajanje začimb: K prepraženi čebuli in česnu dodamo naribane bučke, kečap, gorčico, sojino omako, sol in poper. Vse skupaj dobro premešamo.

  3. Dušenje: Zmes dušimo približno 10 minut, nato odstavimo s štedilnika in pustimo, da se ohladi.

  4. Postrežba: Pripravljen bučkin tartar serviramo na popečen toast s česnom, kar tvori popolno kombinacijo okusov.

Bučkin tartar je enostaven, a obenem izjemno okusen recept, ki je še posebej primeren za toplejše dni in ljubitelje žara. S svežimi sestavinami in pravilno pripravo boste zagotovo navdušili tako sebe kot svoje goste. Pripravite si to čudovito jed in uživajte v bogatih okusih!