Preprost recept za bučkin tatarski biftek je hit na spletu! Njami!
Objavil: pokukajsi | 02.03.2024 | Vir: Facebook
Zelo njami Definitivno poskusite!
Iščete način, kako najbolje izkoristiti obilje bučk? Če vam je pri srcu začinjena hrana, bučkin tartar predstavlja izjemno izbiro. Ta jed, ki vas bo s svojim okusom spominjala na priljubljen tatarski biftek, je idealna za vse ljubitelje izvrstnih okusov. Kako se torej lotiti priprave?
SESTAVINE ZA BUČKIN TARTAR
- 1 velika bučka
- 1 velika čebula
- 3 stroki česna
- Nekaj kapljic oljčnega olja
- 2 čajni žlički kečapa
- 1 čajna žlička dijonske gorčice
- 1 čajna žlička sojine omake
- Sol in poper po okusu
POSTOPEK PRIPRAVE KORAK ZA KORAKOM
-
Priprava bučk: Najprej bučko olupite, naribajte, posolite in pustite stati približno 10 minut. Ko bučke spustijo odvečno vodo, jih temeljito ožamemo in odstranimo vodo.
View this post on Instagram
-
Praženje: V ponvi na oljčnem olju prepražimo fino sesekljano čebulo in stisnjen česen, dokler čebula ne postane prosojna.
-
Dodajanje začimb: K prepraženi čebuli in česnu dodamo naribane bučke, kečap, gorčico, sojino omako, sol in poper. Vse skupaj dobro premešamo.
-
Dušenje: Zmes dušimo približno 10 minut, nato odstavimo s štedilnika in pustimo, da se ohladi.
-
Postrežba: Pripravljen bučkin tartar serviramo na popečen toast s česnom, kar tvori popolno kombinacijo okusov.
Bučkin tartar je enostaven, a obenem izjemno okusen recept, ki je še posebej primeren za toplejše dni in ljubitelje žara. S svežimi sestavinami in pravilno pripravo boste zagotovo navdušili tako sebe kot svoje goste. Pripravite si to čudovito jed in uživajte v bogatih okusih!