Recepti

Korenčkova in orehova torta brez glutena

Objavil: Nina | 28.02.2024 | Vir: Facebook

Torta, ki ima nešteto različic in je v vsaki odlična! Poskusite jo v različici brez glutena.


Sestavine za biskvit

4 jajca
220 g brezglutenske moke
100 ml
100 ml jogurta
150 g stisnjenih orehov
0,5 vrečke pecilnega praška
1 žlica cimeta
250 g drobno naribanega korenja
1 drobno naribano jabolko (po želji)
170 g sladkorja
2 vrečki vanilin sladkorja
1 vrečka dehidrirane pomarančne lupine (ali naribana lupinica ene pomaranče)


Sestavine za kremo

250 g sira mascarpone
250 ml stepene smetane
150 g sladkorja v prahu
1 žlica vanilijeve arome

Priprava 
1
Naredite kremo
Vse sestavine za kremo mešamo na najnižji hitrosti mešalnika, nato še 3 do 5 minut na najvišji hitrosti, dokler krema ne postane čvrsta, pokrijemo s folijo in postavimo v hladilnik, medtem ko pripravimo in spečemo biskvit.


2
Naredite biskvit
Ločimo rumenjake in beljake, stepemo beljake, rumenjakom dodamo sladkor in vanilijev sladkor, na kratko stepemo in nato dodamo še preostale mokre sestavine.

Dodajte orehe, nato korenček in jabolko, na koncu pa še moko, ki ste ji dodali pecilni prašek in cimet. Zmesi postopoma dodajamo beljakov sneg in dobro premešamo.


3
Specite in ohladite
Biskvitno zmes preložimo v pekač in pečemo na 180 stopinjah 40 do 50 minut. Po pečenju biskvit ohladimo, namažemo z ohlajeno kremo in po želji okrasimo s sesekljanimi orehi.