Recepti

RECEPT Čokoladna torta iz samo štirih sestavin, primerna tudi za bolnike s celiakijo

Objavil: Nina | 14.01.2024 | Vir: Facebook

 

 

RECEPT Čokoladna torta iz samo štirih sestavin, primerna tudi za bolnike s celiakijo


Ljubitelji čokolade bodo navdušeni nad to sladico. Čokoladna torta brez moke je na robovih hrustljava, v sredini pa sočna in mehka... Nemogoče se ji je upreti.
Sestavine:

6 žlic masla + malo za premazovanje modela
220 g čokolade

6 jajc (ločimo rumenjake od beljakov)

100 g sladkorja
sladkor v prahu za posip in stepeno smetano za serviranje


Postopek:

Maslo in čokolado stopimo in dodamo stepene rumenjake. Beljake stepemo s sladkorjem v čvrst sneg. Beljakov sneg postopoma vmešamo v mešanico čokolade, masla in rumenjakov. Preložimo v pomaščen model in pečemo v predhodno ogreti pečici na 140 stopinj približno 45 do 50 minut. Potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo s stepeno smetano.