RECEPT Čokoladna torta iz samo štirih sestavin, primerna tudi za bolnike s celiakijo
Objavil: Nina | 14.01.2024 | Vir: Facebook
RECEPT Čokoladna torta iz samo štirih sestavin, primerna tudi za bolnike s celiakijo
Ljubitelji čokolade bodo navdušeni nad to sladico. Čokoladna torta brez moke je na robovih hrustljava, v sredini pa sočna in mehka... Nemogoče se ji je upreti.
Sestavine:
6 žlic masla + malo za premazovanje modela
220 g čokolade
6 jajc (ločimo rumenjake od beljakov)
100 g sladkorja
sladkor v prahu za posip in stepeno smetano za serviranje
Postopek:
Maslo in čokolado stopimo in dodamo stepene rumenjake. Beljake stepemo s sladkorjem v čvrst sneg. Beljakov sneg postopoma vmešamo v mešanico čokolade, masla in rumenjakov. Preložimo v pomaščen model in pečemo v predhodno ogreti pečici na 140 stopinj približno 45 do 50 minut. Potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo s stepeno smetano.