Recepti

Lešnikovi trikotniki: božični piškoti, ki skoraj vedno prvi izginejo s pladnja

Objavil: Nina | 20.12.2023 | Vir: Facebook

Res ne vem, kje naj začnem, da vam povem, kako dobri so ti trikotniki, je zapisala Nataša Pralica o receptu za trikotnike z lešniki, ki ga je objavila na svojem blogu kolaci.biz.


Omenjeni trikotniki so na njenem seznamu najboljših božičnih tort, njihov velik plus pa je enostavnost priprave. Spodaj preberite, kako jih narediti.

Trikotniki z lešniki - sestavine:

TESTO:

225 g moke
1 čajna žlička pecilnega praška
100 g sladkorja
1 vanilijev sladkor
1 jajce
1 rumenjak
100 g margarine


DRUGO:

3 žlice marelične marmelade
150 g margarine
150 g sladkorja
2 vanilijev sladkor
3 žlice vode
100 g mletih lešnikov
200 g sesekljanih lešnikov

GLAZURA:

200 g čokolade
malo olja


Trikotniki z lešniki - priprava:

Zmešajte moko s pecilnim praškom.
Dodamo sladkor, vaniljev sladkor, jajce, rumenjake, zmehčano margarino.
Testo dobro pregnetemo, da se vse poveže.
Testo damo v pekač iz pečice, na katerega smo predhodno obložili papir.
Testo namažemo z marmelado.
Margarino, sladkor, vanilijev sladkor in vodo pristavimo na ogenj, da se vse stopi.
Odstavimo z ognja in vmešamo mlete in sesekljane lešnike.
Zmes pustimo, da se malo ohladi.
Zmes nanesemo na testo in enakomerno porazdelimo.
Damo v pečico na 180 stopinj za 25 minut.
Ko se ohladi, vodoravno in navpično (4 x 4 cm) narežemo enako debele trakove, nato pa vsakega še diagonalno, da dobimo trikotnike.
Na sopari raztopimo čokolado in malo olja.
Oba ostra vogala trikotnika pomočimo v stopljeno čokolado.
Pustite, da se ohladi
Trikotnike z lešniki lahko v kovinski škatli hranimo približno 2 tedna.