Recepti

Tale Raffaello torta z nebeškim okusom - TAKO ENOSTAVNA ZA PRIPRAVO: Najboljše pa je, da ni treba prižigati pečice

Objavil: Nina | 20.09.2023 | Vir: Facebook

Toplota ne popušča, zato so sladice, ki jih ni treba peči, kot je ta raffaello torta, prava poslastica. Ljubitelji kokosa bodo zelo zadovoljni z nežnim in zapeljivim okusom raffaello.


Ker postopek ni zahteven, vsekakor se splača poskusiti torto, saj je predvsem okusna in sladke dobrote, ki jih ni treba peči in ne zahtevajo veliko priprav in izdelave so idealne poleti. Ljubitelji kokosa in Raffaelle boste s to izvrstno torto prišli na svoj račun, tudi največji sladki sladokusci pa bodo zagotovo zahtevali kakšen kos več. Pravzaprav je opis te torte tako preprost kot njena priprava: okusna, poletna, kar kliče po več...


Sestavine:

Za osnovo:

• 150 g mletih piškotov z mandlji

• 150 g mletih mandljev

• 2 žlici sladkorja v prahu

• 120 g stopljenega masla

• 100 ml mleka

• 100 g mandljeve kreme

Za nadev:

• 300 g kremnega sira

• 3 žlice sladkorja v prahu

• 150 g bele čokolade

• 3 žlice kokosovih mrvic

Za preliv:

• 50 ml sladke smetane

• 150 g bele čokolade

Priprava

1. Zmešajte vse sestavine za podlago in mešajte dokler ne dobite gladke zmesi. Nato maso vtisnite na dno in ob rob modela s premerom 22 cm. Mandljevo kremo namažemo s kremo in postavimo v hladilnik.

2. Kremni sveži sir zmešamo s sladkorjem v prahu, nato dodamo na pari stopljeno čokolado. Premešamo in na koncu dodamo kokos. Razporedimo ga po podlagi in postavimo v hladilnik, da se ohladi.

3. Za preliv čokolado prelijemo s segreto sladko smetano (segrevamo do vretja) in mešamo toliko časa, da se čokolada stopi in lepo poveže s smetano. Prelijemo po tartu in postavimo v hladilnik za 2 uri.