Grozdna torta z belim vinom, osvežilna poletna poslastica
Objavil: Nina | 19.07.2023 | Vir: Facebook
Grozdna torta z belim vinom: osvežilna poletna poslastica
Tokrat vam želimo predstaviti recept za pravo osvežilno poletno torto
Sestavine za 8 rezin:
4 jajca
3 žlice. + 140 ml mineralne vode
1 zavitek vanilijevega sladkorja
2 + 2 žlici. sladkor
2 žlici. moka
2 žlici. koruzni škrob
3 dcl suhega belega vina
6 lističev želatine
2,5 dl naravnega jogurta
po 20 dkg modrega in zelenega grozdja
Priprava:
Pečico segrejemo na 180°C. Dve jajci ločimo, beljake stepemo v čvrst sneg, dodamo 3 žlice mineralne vode, vanilijev sladkor, 2 žlici sladkorja in ščepec soli. Vanjo vmešamo rumenjak. Dodajte 1 žlico koruznega škroba in mešajte do gladkega. Vzmetni model premera 20 cm obložimo s peki papirjem, vanj vlijemo zmes in jo postavimo v pečico za 20-25 minut. Ko je pečen, ga vzamemo iz modela in ohladimo.
2 žlici preostalih 2 rumenjakov, 1 žlico sladkorja zmešamo s škrobom, 140 ml mineralne vode in vino mešamo nad vodno kopeljo dokler ne postane kremasto (10-15 minut). Lističe želatine namočimo v hladno vodo, ko se zmehčajo jih vmešamo v kremo, pustimo, da se stopijo, nato pustimo cca. 15 minut. Preostala 2 beljaka stepemo v čvrst sneg, dodamo jogurt in ga z leseno kuhalnico vmešamo v kremo. Previdno vmešajte dve tretjini grozdnih pečk.
Biskvit vrnemo v model, prelijemo s kremo in pustimo počivati v hladilniku pet ur. Torto previdno zrahljamo od obroča, nanjo potresemo preostalo grozdje za okras, nato pa jo z ostrim nožem razrežemo na 8 kosov. V testo lahko vmešate tudi 1-2 žlici mletih orehov!

19 let stara krava je čakala na pogin, nato jo je rešil par in ji dal drugo priložnost

Mali Roman je otrok leta, ki je rešil že več kot 1400 psov

Ženska želi tožiti svoje starše, ker so jo spravili na svet brez njene privolitve

Jem samo meso - sem bolj zdrava in zdaj imam čisto kožo