Popolna poletna malica: Recept za hrustljave bučke s parmezanom
Objavil: Nina | 10.07.2023 | Vir: Facebook
Zlato rjave in hrustljave zunaj, mehke znotraj in čudovito pikantne ... te bučke brez bele moke in brez olja za cvrtje vam bodo všeč.
Priprava hrustljavih bučk v pečici je zelo preprosta. Palčke pomočimo v mešanico razžvrkljanih jajc, nato v mešanico mandljeve in kokosove moke ter parmezana. In imate manj posode za pomivanje kot pri klasični peki. Raje pečeni kot ocvrti so zagotovo bolj zdrava različica prigrizkov, poleg tega pa so brez glutena.
Hrustljave bučke s parmezanom so najboljše postrežene tople, takoj ko jih vzamete iz pečice. Bo idealen prigrizek, okusna predjed ali prigrizek za zabavo, odlično se bo podala k pekočim omakam ali kot priloga k pečenemu mesu in mesu na žaru.
Sestavine za hrustljave bučke s parmezanom:
2 žlici oljčnega olja
2 srednji bučki
2 veliki jajci
1 čajna žlička soli
1/2 čajne žličke česna v prahu
1/2 čajne žličke kajenskega popra
1 skodelica mandljeve moke
1/3 skodelice kokosove moke
2/3 skodelice naribanega parmezana
Priprava hrustljavih bučk s parmezanom:
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Pekač obložimo s peki papirjem ali premažemo z oljčnim oljem. Bučko narežemo na paličice. V skledi stepemo jajca, dodamo sol, česen v prahu in kajenski poper. V ločeni plitvi skledi zmešamo mandljevo moko, štiri kokosove orehe in parmezan. Vsak kos bučke po besedah Punkuferja pomočimo v jajčno mešanico in nato v mešanico moke in parmezana. Postavite na pripravljen pekač. Po želji pokapljamo z olivnim oljem. Pečemo približno 15 minut na vsaki strani, da se palčke zlato zapečejo, jih obrnemo in pečemo še 10-15 minut.
Postrezite vroče z omako po želji.
Ženska, žrtev nasilja v družini, se je poročila z reševalcem, ki ji je rešil življenje
Zdravniki so materi svetovali, naj splavi otroka brez nosu, a Bog je naredil nekaj čudovitega
VIDEO Če vaš jezik izgleda tako, ne pijte kave!
Zaročenec jo je napadel nekaj ur pred poroko, kar se je nadaljevalo tudi v zakonu