Recepti

Recept za vegansko glazuro iz maslene kreme

Objavil: Nina | 19.05.2023 | Vir: Facebook

Veganska maslena glazura je glazura brez mlečnih izdelkov za kolačke, rojstnodnevne torte, čokoladne torte in druge zabavne sladice. Naučite se pripraviti vegansko masleno kremo z neživalskimi izdelki. 


Kaj je veganska maslena krema?

Veganska maslena krema je kremasta glazura brez mlečnih izdelkov. Recepti za glazuro iz maslene kreme običajno zahtevajo izdatne količine masla in jajc. Veganska maslena krema ima štiri glavne sestavine: vegansko maslo, sladkor v prahu, vanilijo in nemlečno mleko. Vegansko masleno kremo lahko uporabite za glazuro klasičnih sladic, kot so plastne torte in čokoladni kolački. Kot pri tradicionalni ameriški masleni kremi lahko tudi vegansko masleno kremo aromatizirate z dodatnimi sestavinami, jo zmešate z jedilnimi barvami in dodate v vrečko za cev, da okrasite svoj najljubši recept za torto.


5 nasvetov za pripravo veganske maslene kreme
Najboljše veganske maslene kreme imajo enako gosto, kremasto konsistenco kot njihovi mlečni primerki. Pri pripravi veganske maslene kreme upoštevajte naslednje nasvete:

1. Maslo segrejte na sobno temperaturo. Maslo daje sladkorju puhasto podlago. Lažje je stepati maslo sobne temperature, ki bo med stepanjem vključilo več zraka. Da bi dosegli pravo konsistenco veganske maslene kreme, uporabite veganski masleni izdelek z visoko vsebnostjo maščob.


2. Nadzorujte konsistenco. Debelina je odvisna od nanosa maslene kreme in želene konsistence. Na primer, izberite izjemno gosto glazuro za gosto trojno čokoladno torto ali lažjo glazuro za premazovanje preproste vanilijeve torte. Če želite zgostiti glazuro, dodajte presejan slaščičarski sladkor. Dodajte več mleka ali stepajte na visoki hitrosti z ročnim mešalnikom, da bo bolj rahlo.


3. Prilagodite svojo masleno kremo. Vanilijeva glazura je klasična, vendar lahko dodate kakav v prahu za pripravo veganske čokoladne glazure ali dodate cimet, arašidovo maslo, pomarančno lupinico, limonino lupino ali užitne cvetne liste vrtnic, da okusite vanilijevo glazuro. Mlečni izdelek, ki ga izberete, lahko tudi aromatizira masleno kremo. Ovseno mleko, mandljevo mleko, sojino mleko in kokosovo mleko so priljubljene izbire za veganske recepte.


4. Preprečite nered s kuhinjsko krpo. V glazuri iz maslene kreme je dobra količina sladkorja v prahu – več kot dvakratna količina masla – kar pomeni, da se lahko iz stoječega mešalnika valijo epski oblaki sladkorja, dokler ga pravilno ne zmešate. Izklopite mešalnik, preden dodate sladkor, in pogrnite posodo okoli kuhinjske brisače, preden znova zaženete mešalnik, da boste imeli to pod nadzorom.


5. Shranite ostanke maslene kreme. Ostanke maslene kreme dajte v nepredušno posodo. V hladilniku lahko zdrži dva dni, v zamrzovalniku pa tri mesece.


Sestavine

2 palčki (1 skodelica) veganskega masla, sobne temperature
3 skodelice sladkorja v prahu
3 žlice mleka brez mlečnih izdelkov
1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta


V skledi stoječega mešalnika z nastavkom z lopaticami ali ročnega mešalnika dve minuti na nizki hitrosti stepajte zmehčano vegansko maslo. Uporabite lahko tudi veliko posodo in električni ročni mešalnik.
V posodo za mešanje postopoma dodajajte sladkor v prahu, eno skodelico za drugo, vsakič povečajte hitrost.
Dodajte tri žlice mleka brez mlečnih izdelkov in žličko ekstrakta vanilije. Stepajte na srednji hitrosti tri minute. Za lažjo in bolj zračno masleno kremo mešajte dlje.