Recepti

Preprosti ovseni kosmiči brez glutena in sladkorja: veganski z rastlinskim mlekom

Objavil: Nina | 26.04.2023 | Vir: Facebook

 

 

Preprosti ovseni piškoti brez glutena in sladkorja:

veganski z rastlinskim mlekom.

Ta preprost recept za veganske ovsene piškote brez glutena

in sladkorja lahko prelijete s čokolado ali suhim sadjem.

Ta recept za veganske ovsene piškote brez glutena in sladkorja

je okusen sam po sebi, lahko pa mu dodate tudi temno čokolado

ali katerokoli suho sadje, ki vam je všeč. Ovseni piškoti

so zdravi in dobri za prebavo, zato so odlična izbira

za zajtrk, malico ali ob skodelici kave.


Recept za vegansko ovseno pecivo brez glutena

Sestavine za 15 kosov

150 g brezovega sladkorja

100 g masla ali margarine

100 g (brezglutenskih) ovsenih kosmičev

75 g riževe moke

2 žlici rastlinskega mleka

1 čajna žlička pecilnega praška (brez glutena).

1 čajna žlička arome vanilije

1 čajna žlička cimeta

1 čajna žlička mletih nageljnovih žbic

Ščepec soli

1 žlica medu ali javorjevega sirupa (lahko izpustite)

Priprava

Maslo ali margarino raztopimo. V stopljeno

maslo vmešajte med ali javorjev sirup.

V skledi zmešamo suhe sestavine: brezov sladkor,

ovsene kosmiče, riževo moko, pecilni prašek, cimet, nageljnove

žbice in sol. Dodamo stopljeno maslo, vanilijevo aromo in zelenjavni

sok ter mešamo dokler ne dobimo testa brez grudic.

Pekač obložimo s peki papirjem. Z jedilno žlico naložimo kupčke

testa na papir in jih rahlo sploščimo. Piškotov ne polagamo

preblizu skupaj, saj bodo med peko narasli.

Pečemo v pečici na 175 stopinjah približno dvajset minut,

dokler piškoti ne postanejo zlato rjavi.

Pa dober tek!