Preprosti ovseni kosmiči brez glutena in sladkorja: veganski z rastlinskim mlekom
Objavil: Nina | 26.04.2023 | Vir: Facebook
Preprosti ovseni piškoti brez glutena in sladkorja:
veganski z rastlinskim mlekom.
Ta preprost recept za veganske ovsene piškote brez glutena
in sladkorja lahko prelijete s čokolado ali suhim sadjem.
Ta recept za veganske ovsene piškote brez glutena in sladkorja
je okusen sam po sebi, lahko pa mu dodate tudi temno čokolado
ali katerokoli suho sadje, ki vam je všeč. Ovseni piškoti
so zdravi in dobri za prebavo, zato so odlična izbira
za zajtrk, malico ali ob skodelici kave.
Recept za vegansko ovseno pecivo brez glutena
Sestavine za 15 kosov
150 g brezovega sladkorja
100 g masla ali margarine
100 g (brezglutenskih) ovsenih kosmičev
75 g riževe moke
2 žlici rastlinskega mleka
1 čajna žlička pecilnega praška (brez glutena).
1 čajna žlička arome vanilije
1 čajna žlička cimeta
1 čajna žlička mletih nageljnovih žbic
Ščepec soli
1 žlica medu ali javorjevega sirupa (lahko izpustite)
Priprava
Maslo ali margarino raztopimo. V stopljeno
maslo vmešajte med ali javorjev sirup.
V skledi zmešamo suhe sestavine: brezov sladkor,
ovsene kosmiče, riževo moko, pecilni prašek, cimet, nageljnove
žbice in sol. Dodamo stopljeno maslo, vanilijevo aromo in zelenjavni
sok ter mešamo dokler ne dobimo testa brez grudic.
Pekač obložimo s peki papirjem. Z jedilno žlico naložimo kupčke
testa na papir in jih rahlo sploščimo. Piškotov ne polagamo
preblizu skupaj, saj bodo med peko narasli.
Pečemo v pečici na 175 stopinjah približno dvajset minut,
dokler piškoti ne postanejo zlato rjavi.
Pa dober tek!

19 let stara krava je čakala na pogin, nato jo je rešil par in ji dal drugo priložnost

Mali Roman je otrok leta, ki je rešil že več kot 1400 psov

Ženska želi tožiti svoje starše, ker so jo spravili na svet brez njene privolitve

Jem samo meso - sem bolj zdrava in zdaj imam čisto kožo