Čokoladna sendvič torta s samo 2 g sladkorja...
13.07.2022
FOTO: Bbcgoodfood.com
Kdo bi verjel, da ta čudovita čokoladna torta vsebuje samo
2 g sladkorja na rezino? Ksilitol in rdeča pesa (da, rdeča pesa) zagotavljata,
da je ta torta lažja možnost, ko gre za sladkor, v primerjavi s klasičnim receptom.
Tudi preliv iz stepene smetane vsebuje malo sladkorja.
Sestavine
Za torto:
150 ml repičnega olja, plus dodatek za mazanje
250 g kuhane rdeče pese
50 g kakava
140 g navadne polnozrnate moke
100 g navadne bele moke
50 g mletih mandljev
200 g ksilitola
2 žlički pecilnega praška
1 žlička sode bikarbone
2 veliki jajci
2 žlički vanilijevega ekstrakta
50 ml posnetega mleka
Za čokoladno kremo:
150 ml lončka naravnega biojogurta
2 žlici kakava
100 g ksilitola
150 ml lonček dvojne smetane
POSTOPEK PRIPRAVE:
KORAK 1
Pečico segrejte na 160 stopinj in namastite ter obložite dno
dveh 20cm pekačev za sendviče s peki papirjem.
Za začetek priprave čokoladne kreme mešajte jogurt s kakavom in ksilitolom,
dokler se popolnoma ne zmešata, nato pa odstavite, medtem ko pripravljate torto.
To pomaga raztapljati zrnca ksilitola.
2. KORAK
Za pripravo torte rdečo peso najprej pretlačite v kuhinjskem robotu,
da postane podobna gostemu pireju. Dodajte kakav, moko, mlete mandlje,
ksilitol, pecilni prašek in sodo ter na kratko premešajte, da se sestavine premešajo.
3. KORAK
Zdaj dodajte jajca, 150 ml repičnega olja, vanilijev ekstrakt in
mleko ter ponovno premešajte, da dobite gladko tekoče testo.
KORAK 4
Zmes enakomerno porazdelite po modelčkih in pri tem hitro delajte,
saj se pecilni prašek aktivira ob stiku s tekočimi sestavinami,
nato pa pecite 25-30 minut, dokler nabodalo, zabodeno v sredino torte,
ne pride ven čisto. Ohladite nekaj minut, nato odstranite iz modelov in
dokončajte ohlajanje na rešetki. Ko se ohladi, previdno odstranite podložni papir.
5. KORAK
Za zaključek čokoladne kreme stepemo dvojno smetano, da obdrži obliko.
Zmešajte kakavovo zmes in dodajte vse, razen 2 žlički. Tretjino namažite
na vrh enega od hladnih biskvitov, na vrh položite preostali biskvit in
premažite s preostankom čokoladne kreme, da ustvarite vrtinčast zaključek.
Nanesite na rezervirano kakavovo mešanico in jo nežno vmešajte s konico čajne žličke.
Torta bo v hladilniku ostala nekaj dni, vendar se pred uživanjem vrnite na
sobno temperaturo za najboljši okus in teksturo.
Pa dober tek!!
Vir: Good Food

Kar se dogaja z njenim obrazom, je strašljivo

Ko je stranka v McDonaldsu videla kaj počne zaposleni, je morala je objaviti na Facebook!

Ženski, ki je preživela raka, so odstranili jajčnike in 2 leti kasneje je rodi enojajčna dvojčka

Slovenka se je s sinom odpravila na pijačo - Opazila je brezdomca, mu dala 5€, nato pa doživela šok življenja s strani premožnejše ženske