Recepti

Čokoladna sendvič torta s samo 2 g sladkorja...

13.07.2022

 

FOTO: Bbcgoodfood.com

 

 

Kdo bi verjel, da ta čudovita čokoladna torta vsebuje samo

2 g sladkorja na rezino? Ksilitol in rdeča pesa (da, rdeča pesa) zagotavljata,

da je ta torta lažja možnost, ko gre za sladkor, v primerjavi s klasičnim receptom.

Tudi preliv iz stepene smetane vsebuje malo sladkorja.

 


 

Sestavine

Za torto:

150 ml repičnega olja, plus dodatek za mazanje

250 g kuhane rdeče pese

50 g kakava

140 g navadne polnozrnate moke

100 g navadne bele moke

50 g mletih mandljev

200 g ksilitola

2 žlički pecilnega praška

1 žlička sode bikarbone

2 veliki jajci

2 žlički vanilijevega ekstrakta

50 ml posnetega mleka

 


 

Za čokoladno kremo:

150 ml lončka naravnega biojogurta

2 žlici kakava

100 g ksilitola

150 ml lonček dvojne smetane

 


 

POSTOPEK PRIPRAVE: 


KORAK 1


Pečico segrejte na 160 stopinj in namastite ter obložite dno

dveh 20cm pekačev za sendviče s peki papirjem.

Za začetek priprave čokoladne kreme mešajte jogurt s kakavom in ksilitolom,

dokler se popolnoma ne zmešata, nato pa odstavite, medtem ko pripravljate torto.

To pomaga raztapljati zrnca ksilitola.


 

2. KORAK


Za pripravo torte rdečo peso najprej pretlačite v kuhinjskem robotu,

da postane podobna gostemu pireju. Dodajte kakav, moko, mlete mandlje,

ksilitol, pecilni prašek in sodo ter na kratko premešajte, da se sestavine premešajo.

 

3. KORAK


Zdaj dodajte jajca, 150 ml repičnega olja, vanilijev ekstrakt in

mleko ter ponovno premešajte, da dobite gladko tekoče testo.


 

KORAK 4


Zmes enakomerno porazdelite po modelčkih in pri tem hitro delajte,

saj se pecilni prašek aktivira ob stiku s tekočimi sestavinami,

nato pa pecite 25-30 minut, dokler nabodalo, zabodeno v sredino torte,

ne pride ven čisto. Ohladite nekaj minut, nato odstranite iz modelov in

dokončajte ohlajanje na rešetki. Ko se ohladi, previdno odstranite podložni papir.

 

5. KORAK


Za zaključek čokoladne kreme stepemo dvojno smetano, da obdrži obliko.

Zmešajte kakavovo zmes in dodajte vse, razen 2 žlički. Tretjino namažite

na vrh enega od hladnih biskvitov, na vrh položite preostali biskvit in

premažite s preostankom čokoladne kreme, da ustvarite vrtinčast zaključek.

Nanesite na rezervirano kakavovo mešanico in jo nežno vmešajte s konico čajne žličke.

Torta bo v hladilniku ostala nekaj dni, vendar se pred uživanjem vrnite na

sobno temperaturo za najboljši okus in teksturo.

 

Pa dober tek!!

 


 


Vir: Good Food