Jagodna torta z jagodno masleno kremno glazuro
12.05.2022
FOTO: Pinterest
Kmalu bo sezona jagod in ta torta je naravnost
za to, da jagode ne jeste samo sveže
ampak jih porabite še v sladici ki je
popolna za vroče poletne dni.
Ta živahna roza plastna torta je čista jagoda na jagodi,
s svežimi jagodami, ki gredo v testo za torto in glazuro.
O glazuri iz maslene kreme je treba omeniti eno stvar –
popolnoma poči od jagodičastega okusa, vendar se zlahka premeša.
Če ugotovite, da ste med stepanjem te
glazure razbili svojo "emulzijo", brez skrbi.
Lahko preprosto vmešate malo več sladkorja v prahu, da jo obnovite.
Kljub temu nam je všeč, kako čisto jagodni okus je te glazure,
zato priporočamo, da ste pri dodajanju
dodatnega sladkorja v prahu zelo previdni,
saj bo to razredčilo okus jagodičja. Po našem mnenju je bolje
imeti rahlo polomljeno glazuro z okusom po
jagodah kot popolnoma neokrnjeno glazuro, ki ima okus po sladkorju.
Sestavine:
TORTA
2 skodelici granuliranega sladkorja
1 skodelica (8 oz.) nesoljenega masla,zmehčano, plus več za mazanje pekačev
4 velika jajca
1 žlica vanilijevega ekstrakta
3 ½ skodelice (približno 14 7/8 oz.) večnamenske moke, plus več za posode za prah
2 žlički pecilnega praška
½ čajne žličke kuhinjske soli
¾ skodelice pol in pol
1 skodelica drobno sesekljanih svežih jagod (približno 7 oz.)
½ čajne žličke rdeče tekoče jedilne barve
JAGODNA MASLENA GLAZURA
1 ½ skodelice nesoljenega masla, zmehčano
8 skodelic sladkorja v prahu
1 skodelica drobno sesekljanih svežih jagod (približno 7)
1 čajna žlička svežega limoninega soka (iz 1 limone)
1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
½ čajne žličke kuhinjske soli
Navodila:
Korak 1
Priprava torte: Pečico segrejte na 180°C.
Sladkor in maslo stepamo z močnim električnim
samostojnim mešalnikom na srednji hitrosti,
da postane lahka in puhasta, približno 2 minuti.
Dodajte jajca, 1 naenkrat; stepajte pri nizki hitrosti,
dokler se po vsakem dodajanju ne vključi. Vmešajte vanilijo.
2. korak
V srednji skledi zmešajte moko, pecilni prašek in sol.
Dodajte sladkorno mešanico izmenično s polovico,
začenši in končajte z mešanico moke;
stepajte pri nizki hitrosti, dokler se po vsakem dodajanju ne združi.
Zložite jagode in rdečo barvilo za hrano.
3. korak
Testo enakomerno razdelite na 3 namazane in
pomokane 8-palčne okrogle pekače za torte.
Pecite v predhodno ogreti pečici, dokler leseni krak,
vstavljen v sredino peciva, ne postane čist, približno 20 minut.
4. korak
Torte ohladite v pekačih na rešetkah, dokler se ne
ohladijo dovolj za rokovanje, približno 20 minut.
Torte obrnite na rešetke, da se popolnoma ohladijo, približno 1 uro.
5. korak
Pripravite jagodno masleno kremno glazuro:
maslo stepajte z močnim električnim samostojnim mešalnikom
pri srednji hitrosti do gladkega, približno 1 minuto.
Dodamo sladkor v prahu in stepamo do puhastega,
približno 5 minut. Dodajte jagode, limonin sok,
vanilijo in sol; stepajte le do gladkega.
6. korak
Sestavite torto: 1 plast torte položite na
tortni krožnik; namažite z enakomerno
plastjo jagodne maslene kreme.
Ponovite 2-krat z 2 plastema torte in glazuro.
Vrh in stranice torte namažite s preostalo glazuro.
Pa dober tek!!
Vir: My Recipes

Kar se dogaja z njenim obrazom, je strašljivo

Ko je stranka v McDonaldsu videla kaj počne zaposleni, je morala je objaviti na Facebook!

Ženski, ki je preživela raka, so odstranili jajčnike in 2 leti kasneje je rodi enojajčna dvojčka

Slovenka se je s sinom odpravila na pijačo - Opazila je brezdomca, mu dala 5€, nato pa doživela šok življenja s strani premožnejše ženske