Recepti

Jagodna torta z jagodno masleno kremno glazuro

12.05.2022

FOTO: Pinterest

 

Kmalu bo sezona jagod in ta torta je naravnost

za to, da jagode ne jeste samo sveže

ampak jih porabite še v sladici ki je 

popolna za vroče poletne dni.

 


 

Ta živahna roza plastna torta je čista jagoda na jagodi,

s svežimi jagodami, ki gredo v testo za torto in glazuro.

O glazuri iz maslene kreme je treba omeniti eno stvar –

popolnoma poči od jagodičastega okusa, vendar se zlahka premeša.

Če ugotovite, da ste med stepanjem te

glazure razbili svojo "emulzijo", brez skrbi.


 

Lahko preprosto vmešate malo več sladkorja v prahu, da jo obnovite.

Kljub temu nam je všeč, kako čisto jagodni okus je te glazure,

zato priporočamo, da ste pri dodajanju

dodatnega sladkorja v prahu zelo previdni,

saj bo to razredčilo okus jagodičja. Po našem mnenju je bolje

imeti rahlo polomljeno glazuro z okusom po

jagodah kot popolnoma neokrnjeno glazuro, ki ima okus po sladkorju.


 

Sestavine:

 

TORTA

2 skodelici granuliranega sladkorja

1 skodelica (8 oz.) nesoljenega masla,zmehčano, plus več za mazanje pekačev

4 velika jajca

1 žlica vanilijevega ekstrakta

3 ½ skodelice (približno 14 7/8 oz.) večnamenske moke, plus več za posode za prah

2 žlički pecilnega praška

½ čajne žličke kuhinjske soli

¾ skodelice pol in pol

1 skodelica drobno sesekljanih svežih jagod (približno 7 oz.)

½ čajne žličke rdeče tekoče jedilne barve


 

JAGODNA MASLENA GLAZURA


1 ½ skodelice nesoljenega masla, zmehčano

8 skodelic  sladkorja v prahu

1 skodelica drobno sesekljanih svežih jagod (približno 7)

1 čajna žlička svežega limoninega soka (iz 1 limone)

1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta

½ čajne žličke kuhinjske soli


 

Navodila: 


Korak 1


Priprava torte: Pečico segrejte na 180°C.

Sladkor in maslo stepamo z močnim električnim

samostojnim mešalnikom na srednji hitrosti,

da postane lahka in puhasta, približno 2 minuti.

Dodajte jajca, 1 naenkrat; stepajte pri nizki hitrosti,

dokler se po vsakem dodajanju ne vključi. Vmešajte vanilijo.

 

2. korak


V srednji skledi zmešajte moko, pecilni prašek in sol.

Dodajte sladkorno mešanico izmenično s polovico,

začenši in končajte z mešanico moke;

stepajte pri nizki hitrosti, dokler se po vsakem dodajanju ne združi.

Zložite jagode in rdečo barvilo za hrano.


 

3. korak


Testo enakomerno razdelite na 3 namazane in

pomokane 8-palčne okrogle pekače za torte.

Pecite v predhodno ogreti pečici, dokler leseni krak,

vstavljen v sredino peciva, ne postane čist, približno 20 minut.

 

4. korak


Torte ohladite v pekačih na rešetkah, dokler se ne

ohladijo dovolj za rokovanje, približno 20 minut.

Torte obrnite na rešetke, da se popolnoma ohladijo, približno 1 uro.


 

5. korak

Pripravite jagodno masleno kremno glazuro:

maslo stepajte z močnim električnim samostojnim mešalnikom

pri srednji hitrosti do gladkega, približno 1 minuto.

Dodamo sladkor v prahu in stepamo do puhastega,

približno 5 minut. Dodajte jagode, limonin sok,

vanilijo in sol; stepajte le do gladkega.

 

6. korak


Sestavite torto: 1 plast torte položite na

tortni krožnik; namažite z enakomerno

plastjo jagodne maslene kreme.

Ponovite 2-krat z 2 plastema torte in glazuro.

Vrh in stranice torte namažite s preostalo glazuro.


 

Pa dober tek!!

 


Vir: My Recipes