Recepti

Obožujete ocvrta piščančja krila? Z našim receptom bodo vaši gostje in otroci pozabili na svojo najljubšo hitro hrano!!

05.04.2022

Vir: Prosvet.cz

 


Ali imate radi ocvrta krila v restavraciji?

Če uživate v hitri hrani, jih največkrat dobite

postrežene s pomfrijem,omako po okusu in pijačo po želji.


 

Toda kaj storiti, če so restavracije zaprte in želite z njo

vseeno presenetiti svojo družino ali goste?

Svetovali vam bomo, kako pripraviti krilca, da se bodo

vaši gostje počutili kot v restavraciji ali pa še

boljše, da niti v restavracijo več ne bodo hoteli iti.


 

Potrebne surovine:


Za pripravo hrustljavih piščančjih kril boste

potrebovali naslednje sestavine:

 

- 10 kosov večjih piščančjih kril 

- moka

- 2 jajci
- česen ali sladka mleta paprika (po okusu)

- koruzni kosmiči

- 150 ml polnomastnega mleka

- sol

- poper

- olje.

 

Postopek priprave:


Vzemite zares sveža piščančja krila, jih dobro sperite pod

hladno tekočo vodo in preverite, da

ni treba odstraniti ostankov perja.

V lonec damo vodo, vanjo damo krila in zavremo.

Posolite, odstranite morebitno peno

s površine in ugasnite gorilnik. Krila naj se kuhajo ne več kot 5 minut.

Pustite, da se juha in krila ohladijo pri sobni temperaturi.

Ohlajena krila odstranimo iz juhe, pustimo, da kaplja in jih postopoma

damo v moko in nato v stepena jajca,

v katera smo vmešali tudi mleko.


 

Če želite imeti izrazitejši okus, lahko

dodate strt česen ali sladko papriko.

Namesto klasičnih drobtin kot zadnjo plast

trojčka uporabite koruzne kosmiče,

ki jih zlahka zdrobite z roko.

Pred cvrtjem pustimo, da obložena krila počivajo približno 20 minut,

po 10 minutah jih obrnemo. Cilj je čim bolj absorbirati jajca.

Zdaj ostane le še zadnji korak priprave, cvrtje.

V ponvi segrejemo olje, da se na njegovi površini

začnejo tvoriti mehurčki,

in na obeh straneh kratko zlato prepražimo krila.

 

Vir: Prosvet.cz

 

 

Odstranite jih iz ponve, pustite, da kapljajo in takoj postrezite.

 

Pa dober tek!! 

 

 

Vir: Prosvet.cz