Uporabno

RECEPT: Najbolj sočni in mehki zrezki, katerih ne boste nikoli pozabili

Objavil: pokukajsi | 22.02.2021

Danes sem se odločila, da vam zaupam, kako pripraviti izvirne zrezke s sirom in aromatičnim ter začinjenim nadevom.

 


 

Ljubiteljem žara bo ta recept še posebej všeč.

Ta jed je zelo nasitna in kalorična.

Poglejte kaj potrebujete za najboljše zrezke, ki ste jih kdaj koli jedli: 

 

 


 

3 kosi mesa (svinjina ali piščanec)

1 čebula

2 stroka česna

2 kuhana krompirja

paradižnik

4 žlice kisle smetane ali majoneze

100 g sira

2 žlički gorčice

poper

suhe začimbe

 

 


 

PRIPRAVA:

Vzamemo meso in ga dobro potolčemo.

Nato dodamo sol, poper, začimbe in pustimo, da se marinira, medtem ko pripravljamo ostalo.

Pripravimo zelenjavo: čebulo in paradižnik narežemo na kolobarje.

Vzamemo pekač, ga pokrijemo s papirjem za peko in nanj položimo čebulne kroge ter nato nanje položimo zrezke.

Meso premažemo z gorčico in nanje damo kolobarje paradižnika.

Paradižnik je treba po okusu začiniti s sesekljanim česnom, soljo in poprom.

Vzamemo krompir in ga skuhamo v lupini.

Ko je kuhan, olupite in naribajte na srednje debele režnje ter položite na paradižnik.

Krompir je treba premazati s kislo smetano ali majonezo - po okusu.

Pečico segrejte na 180 stopinj in pecite približno 40 minut.

Pet minut pred koncem pečenja je treba zrezek posuti z naribanim sirom - zaradi tega bo rezultat neverjetno okusen

 

 

 

Da se meso ne zažge, ga pokrijte s folijo, ki jo morate odstraniti 10-15 minut pred koncem pečenja, da dosežete hrustljavost. 

Priporočilo: Pred serviranjem naj se jed nekoliko ohladi - dovolj je 10 minut.

Videli boste, da bodo gostje navdušeni in vas bodo prosili za recept. 

DOBER TEK! :) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*D.H.*

Fotogalerija