RECEPT: Najbolj sočni in mehki zrezki, katerih ne boste nikoli pozabili
Objavil: pokukajsi | 22.02.2021
Danes sem se odločila, da vam zaupam, kako pripraviti izvirne zrezke s sirom in aromatičnim ter začinjenim nadevom.
Ljubiteljem žara bo ta recept še posebej všeč.
Ta jed je zelo nasitna in kalorična.
Poglejte kaj potrebujete za najboljše zrezke, ki ste jih kdaj koli jedli:
3 kosi mesa (svinjina ali piščanec)
1 čebula
2 stroka česna
2 kuhana krompirja
paradižnik
4 žlice kisle smetane ali majoneze
100 g sira
2 žlički gorčice
poper
suhe začimbe
PRIPRAVA:
Vzamemo meso in ga dobro potolčemo.
Nato dodamo sol, poper, začimbe in pustimo, da se marinira, medtem ko pripravljamo ostalo.
Pripravimo zelenjavo: čebulo in paradižnik narežemo na kolobarje.
Vzamemo pekač, ga pokrijemo s papirjem za peko in nanj položimo čebulne kroge ter nato nanje položimo zrezke.
Meso premažemo z gorčico in nanje damo kolobarje paradižnika.
Paradižnik je treba po okusu začiniti s sesekljanim česnom, soljo in poprom.
Vzamemo krompir in ga skuhamo v lupini.
Ko je kuhan, olupite in naribajte na srednje debele režnje ter položite na paradižnik.
Krompir je treba premazati s kislo smetano ali majonezo - po okusu.
Pečico segrejte na 180 stopinj in pecite približno 40 minut.
Pet minut pred koncem pečenja je treba zrezek posuti z naribanim sirom - zaradi tega bo rezultat neverjetno okusen
Da se meso ne zažge, ga pokrijte s folijo, ki jo morate odstraniti 10-15 minut pred koncem pečenja, da dosežete hrustljavost.
Priporočilo: Pred serviranjem naj se jed nekoliko ohladi - dovolj je 10 minut.
Videli boste, da bodo gostje navdušeni in vas bodo prosili za recept.
DOBER TEK! :)
*D.H.*
Pošast je mačko pobarvala modro - na srečo je srečala čudovitega junaka
Deklica trdi, da jo je Bog pripeljal do zapuščenega novorojenčka na dvorišču za hišo
Poštar je 94-letni babici raznašal pošto, ko je zaslišal jok in se odločil vlomiti v hišo
NOVA TEHNIKA BARVANJA JAJC – ZVEZDASTI VESOLJSKI VZORCI: Preprosto, enostavno, rezultat pa nikoli boljši