Uporabno

Kako narediti paradižnikovo omako, ki bo zdržala brez konzervansov skozi zimo

Objavil: pokukajsi | 09.09.2020

Sezona vrtnih paradižnikov konec avgusta obrodi toliko v dobrem primeru, da se tisti z majhnimi vrtovi lahko le držimo za glavo in premišljujemo, kaj z njim storiti.

 


 

Spretne gospodinje vsako leto pripravijo veliko paradižnikove mezge/omake.

Toda kaj lahko naredi nekdo, ki bi želel shraniti najbolj okusne okuse poletja, pa ne želi ure in ure preživeti ob štedilniku?

Predstavljamo vam zelo hiter in dolgotrajen recept za paradižnikovo omako.

Z njim se ni treba veliko ukvarjati, niti kuhati ni treba, konzervansov pa nima!

 

Fotografija je simbolična

 

 

Sestavine:

paradižnik,

čisto oprane steklenice,

folija, če je potrebno.


Priprava:

Steklenice temeljito operite z vročo vodo in jih posušite.

Če imate kozarec, za katerega nimate pokrovčka, za tesnenje uporabite celofan/folijo.

Neokrnjene paradižnike temeljito operite, nato pa konice zarežite v obliki črke X.

Vrzite 5-6 kosov v vrelo vodo, nato pa po 2-3 minutah vzemite ven in olupite lupino z njih.

 


 

Ste to že videli?

Paradižnik torej lahko shranite tako, da bo svež še na silvestrovo.

Preprost in učinkovit trik!

Paradižnik damo v lonec in zmešamo s paličnim mešalnikom.

Nato cca. Paradižnik zavrite 5 minut, toliko časa, da zavre in že ga lahko prelijemo v pripravljene kozarce.

Pokrovčke čim bolj privijte na kozarce in jih nato postavite na suho.

Fotogalerija