Uporabno

Ali panirate piščanca z moko in jajcem? NOV recept je rešitev za bolj slastno in zdravo alternativo!

Objavil: pokukajsi | 18.08.2020

Piščančji zrezki so jed, ki jo imajo vsi radi in so del mnogih nedeljskih kosil, kajne?

 

 

Fino piščančje meso, pravilno začinjeno, je idealna izbira za vse priložnosti.

Mnogi od nas so vajeni klasičnih paniranih rezin, pripravljenih v ponvi, ki jih potopimo v jajca in moko in/ali drobtine.

Danes vam bomo pokazali, da je mogoče tudi na drug način.

Moke in jajc sploh ne boste potrebovali, zato bodo tisti, ki imajo raje sočno meso brez nepotrebne umazanije, zagotovo prišli na svoj račun.

 

Fotografija je simbolična

 


 

Sestavine

4 piščančje prsi

30 g gorčice

50 g majoneze

40 g medu

3-4 stroki česna

30 ml sončničnega olja

sol

mleti črni poper

mleta rdeča paprika

 

Fotografija je simbolična

 

 

Postopek: 

Za pripravo marinade zmešajte gorčico, olje, zdrobljen česen, med in majonezo. Dodajte sol in poper po okusu.

Ne pozabite na rdečo papriko in vse temeljito premešajte.

Oprane piščančje prsi osušite s papirnato brisačo in jih narežite na tanjše rezine.

Meso pokrijte s folijo za živila in ga previdno potapkajte.

Nato piščanca prestavite v globoko skledo, vanj prelijte marinado in pustite stati 1-2 ure.

Marinirano meso položite na pekač, obložen s peki papirjem.

Preostalo marinado prelijemo na meso, damo v pečico, predhodno segreto na 180 stopinj, in pečemo 40 minut.

Priporočamo, da mesu dodate svojo najljubšo omako in prilogo po izbiri.

Okusna in bogata jed je pripravljena za postrežbo!
 

 

 

Fotogalerija