Uporabno

Sijajen recept za super okusno Monte torto

Objavil: pokukajsi | 03.08.2020

Imamo sijajen in enostaven recept za super okusno “Monte torto”, čokoladna torta pa itak vedno izboljša razpoloženje in zato jo obožujemo!

 


 

Res je, čokolada vedno izboljša razpoloženje in je naša najljubša sestavina v vsaki torti.

Če ste ljubitelj Nutelle in kremnih sladic, potem je Monte torta prava izbira za vas.

Čeprav se zdi, da ima veliko sestavin, jo je zelo enostavno pripraviti. Vam lešniki niso všeč oziroma jih nimate pri roki?

Brez problema, tej torti lahko dodate sadje, čokoladne mrvice ali morda še kake druge oreščke.

 

Fotografija je simbolična

 


 

Sestavine:

Biskvit

15 dkg lešnikov

6 beljakov

6 žlic sladkorja

6 žlic moke

 

Krema

6 rumenjakov

10 dkg sladkorja

1 vanilijev sladkor

2 dcl mleka

2 vanilijeva pudinga

25 dkg masla

10 dkg sladkorja v prahu

 

Vrhnji sloj

20 dkg nuttele

približno 15 dkg petit beurre keksov

1 sladka smetana

 

 
 
 
View this post on Instagram

#Monte #Montecake #walnuts #walnutcake #darkchocolate #foodporn #cleaneating #rawcake

A post shared by Roza🙋🏽‍♀️ (@rozalijaradelic) on Feb 20, 2016 at 4:17am PST

 


 

Priprava:

1. Lešnike dajte v pečico, da potemnijo, ohladite in jih podrgnite med dlanmi, dokler jim ne odpade lupina.

V nekoliko boljših trgovinah lahko kupite že olupljene.

Položite jih v čvrstejšo krpo in po njih malce potolčite s kuhinjskim kladivom, vendar na način, da ostanejo malo večji koščki.

 

2. Biskvit

Beljake mešajte, dokler ne dobite čvrstega snega, dodajte sladkor in na koncu počasi dodajajte moko, ki jo v beljake zmešate z metlico.

Vzemite pekač za torto in ga obložite s peki papirjem, nato pa peki papir premažite z maslom in potresite z malo moke.

Na to razporedite sesekljane lešnike in nanje previdno porazdelite maso.

Nato vse skupaj pecite približno 10 minut pri 180 C, dokler se ne obarva, nato pa pekač vzemite ven in najprej ohladite na sobni temperaturi, potem pa postavite v hladilnik, da se popolnoma ohladi.

Ohlajen biskvit zvrnite na pladenj, tako da je biskvit na dnu, lešniki pa na vrhu.

 

3. Krema

V skledi zmiksajte rumenjake, sladkor in vanili sladkor. Nato v to vlijte v vrelo mleko in mešajte dokler se ne zgosti.

Ko se krema zgosti, odstavite z ognja. Kremo prekrijte s folijo in pustite, da se ohladi.

Ko se krema ohladi, ji odstranite folijo, dodajte maslo in zmiksajte.

 

4. Kremo razdelite na dva enaka dela.V en del dodajte 10 dag stopljene čokolade in znova zmiksajte.

Tudi nutello segrejte, nato pa jo previdno razporedite po lešnikih.

 

5. Piškote zlomite na nepravilne koščke in jih razporedite po nutelli.

Porabite toliko piškotov, kolikor jih potrebujete, da pokrijete celotno površino.

Nato na piškote razporedite najprej umeno kremo, nato temno kremo, in torto postavite v hladilnik.

Ko se ohladi, torto premažite s približno 300 ml stepene sladke smetane.

Okrasite po želji in uživajte v najbolj slastnem okusu.

 

POKUKAJ SPODAJ:

 


Fotogalerija