Sijajen recept za super okusno Monte torto
Objavil: pokukajsi | 03.08.2020
Imamo sijajen in enostaven recept za super okusno “Monte torto”, čokoladna torta pa itak vedno izboljša razpoloženje in zato jo obožujemo!
Res je, čokolada vedno izboljša razpoloženje in je naša najljubša sestavina v vsaki torti.
Če ste ljubitelj Nutelle in kremnih sladic, potem je Monte torta prava izbira za vas.
Čeprav se zdi, da ima veliko sestavin, jo je zelo enostavno pripraviti. Vam lešniki niso všeč oziroma jih nimate pri roki?
Brez problema, tej torti lahko dodate sadje, čokoladne mrvice ali morda še kake druge oreščke.
Fotografija je simbolična
Sestavine:
Biskvit
15 dkg lešnikov
6 beljakov
6 žlic sladkorja
6 žlic moke
Krema
6 rumenjakov
10 dkg sladkorja
1 vanilijev sladkor
2 dcl mleka
2 vanilijeva pudinga
25 dkg masla
10 dkg sladkorja v prahu
Vrhnji sloj
20 dkg nuttele
približno 15 dkg petit beurre keksov
1 sladka smetana
View this post on Instagram#Monte #Montecake #walnuts #walnutcake #darkchocolate #foodporn #cleaneating #rawcake
Priprava:
1. Lešnike dajte v pečico, da potemnijo, ohladite in jih podrgnite med dlanmi, dokler jim ne odpade lupina.
V nekoliko boljših trgovinah lahko kupite že olupljene.
Položite jih v čvrstejšo krpo in po njih malce potolčite s kuhinjskim kladivom, vendar na način, da ostanejo malo večji koščki.
2. Biskvit
Beljake mešajte, dokler ne dobite čvrstega snega, dodajte sladkor in na koncu počasi dodajajte moko, ki jo v beljake zmešate z metlico.
Vzemite pekač za torto in ga obložite s peki papirjem, nato pa peki papir premažite z maslom in potresite z malo moke.
Na to razporedite sesekljane lešnike in nanje previdno porazdelite maso.
Nato vse skupaj pecite približno 10 minut pri 180 C, dokler se ne obarva, nato pa pekač vzemite ven in najprej ohladite na sobni temperaturi, potem pa postavite v hladilnik, da se popolnoma ohladi.
Ohlajen biskvit zvrnite na pladenj, tako da je biskvit na dnu, lešniki pa na vrhu.
3. Krema
V skledi zmiksajte rumenjake, sladkor in vanili sladkor. Nato v to vlijte v vrelo mleko in mešajte dokler se ne zgosti.
Ko se krema zgosti, odstavite z ognja. Kremo prekrijte s folijo in pustite, da se ohladi.
Ko se krema ohladi, ji odstranite folijo, dodajte maslo in zmiksajte.
4. Kremo razdelite na dva enaka dela.V en del dodajte 10 dag stopljene čokolade in znova zmiksajte.
Tudi nutello segrejte, nato pa jo previdno razporedite po lešnikih.
5. Piškote zlomite na nepravilne koščke in jih razporedite po nutelli.
Porabite toliko piškotov, kolikor jih potrebujete, da pokrijete celotno površino.
Nato na piškote razporedite najprej umeno kremo, nato temno kremo, in torto postavite v hladilnik.
Ko se ohladi, torto premažite s približno 300 ml stepene sladke smetane.
Okrasite po želji in uživajte v najbolj slastnem okusu.
POKUKAJ SPODAJ:
Pijana si je v bazenu na svingerski zabavi zlomila tilnik, zdaj toži ministrstvo za 11,5 milijona evrov!
Najstnica zakašlja in prosi očeta, naj jo odpelje k zdravniku – po nekaj urah pride na dan šokantna resnica
Jedel slanino, 4 mesece kasneje je šel k zdravniku. V njegovih možganih so našli črva in majhna jajčeca!
Kristjani v Indoneziji so končno priznani, ime Jezus Kristus se lahko zdaj uradno uporablja