Uporabno

5 dobrih razlogov, zakaj lahko jeste kokice, brez slabe vesti

Objavil: pokukajsi | 14.05.2020

Zaradi prekomernega soljenja, pa tudi količine masla nutricionisti ne štejejo kokice za zaželeno hrano v naši prehrani. Vendar verjemite ali ne, če jih jeste v sprejemljivih količinah in ne preveč pogosto, so kokice lahko koristne.

 


 

-Imajo antioksidativni učinek

Najpomembnejša sestavina v kokicah so polifenoli, spojine, ki se borijo proti prostim radikalom in ščitijo krvne žile.

-So bogate z vlakninami

Žita in otrobi so bogat vir vlaknin, kokice pa nastajajo iz polnozrnate koruze, zato ne izgubijo prehranskih vrednosti.

Priporočila za dnevni vnos vlaknin so 20 - 35 gramov na dan.

-Imajo malo kalorij

Same kokice imajo nizko kalorično vrednost. Število kalorij je odvisno od načina priprave. Če niso pripravljene na maslu, imajo približno 90 kalorij na porcijo.

 

 

Fotografija je simbolična

 


 

 

-Ne vsebujejo sladkorja

Ravno zato so idealni prigrizki. Piškoti, čokolade in drugi bonboni trenutno zagotavljajo energijo, a jo kmalu spustijo, zato se jim je treba izogibati.

- Absorbirajo alkohol

Kokice imajo to sposobnost zaradi visokega odstotka vlaknin. 

Fotogalerija