Trik za okusnejši pire: ga kuhate v vodi? Velika napaka! Tu je skrivnost
Objavil: pokukajsi | 12.05.2020
Krompir je kot goba - absorbira tekočino, v kateri se kuha. Toda voda ne daje nobene arome ...
Pire krompir je prava klasika med prilogami.
Večina ljudi ga pripravi tako, da krompir olupi, ga skuha v vodi, doda malo mleka, margarine, muškatnega oreščka, soli in popra.
To je osnovni recept.
Vendar profesionalni kuharji trdijo, da lahko s pomočjo preprostega trika pire pridobi še boljšo aromo.
In to je?
Vir: Magazin
Mleko namesto vode
Krompir je namreč kot goba - absorbirajo tekočino, v kateri so kuhani, zato jih lahko kasneje enostavno pire.
Toda voda pireju ne daje nobenega okusa, zato je najbolje, da krompir takoj skuhate v rahlo soljenem mleku.
Tako bo krompir takoj prevzel del arome in bo bolj kremast.
Povodni konj v Ugandi pogoltnil dojenčka! 2-letni deček je čudežno ušel smrti
NOV TREND NA POROKAH! Mladi pošiljajo vabila s posebnimi željami: Gostje besni, to je ´udarec po žepu.`
Odlična spomladanska kremna špinačna juha
VIDEO Solo koncert na avtobusu: 14 ur prepeval od Sarajeva do Dunaja