Uporabno

Trik za okusnejši pire: ga kuhate v vodi? Velika napaka! Tu je skrivnost

Objavil: pokukajsi | 12.05.2020

Krompir je kot goba - absorbira tekočino, v kateri se kuha. Toda voda ne daje nobene arome ...

 


 

Pire krompir je prava klasika med prilogami.

Večina ljudi ga pripravi tako, da krompir olupi, ga skuha v vodi, doda malo mleka, margarine, muškatnega oreščka, soli in popra.

To je osnovni recept.

Vendar profesionalni kuharji trdijo, da lahko s pomočjo preprostega trika pire pridobi še boljšo aromo.

In to je? 

 

Vir: Magazin

 


 

 

Mleko namesto vode

Krompir je namreč kot goba - absorbirajo tekočino, v kateri so kuhani, zato jih lahko kasneje enostavno pire.

Toda voda pireju ne daje nobenega okusa, zato je najbolje, da krompir takoj skuhate v rahlo soljenem mleku.

Tako bo krompir takoj prevzel del arome in bo bolj kremast.

 

Fotogalerija