Ocvrt krompir: Nekateri pravijo, da zanj še nikoli niso slišali, čeprav je to neverjetno dobra stvar
Objavil: pokukajsi | 01.04.2020
Gre za iznajdljivo poslastico, ki je že sama po sebi lahko dobra, a je v bistvu priloga.
Zelo okusen je kot priloga, veliko ljudi ga je z vsem v bistvu.
Ker mnogi za to še niso slišali, vam bomo pokazali ta preprost recept.
Krompirja ni treba kuhati!
Narežete ga surovega, date v ponev in ocvrete.
Slastna, preprosta in poceni, vendar vredna poskusa.
Fotografija je simbolična
Sestavine:
krompir,
sol (in/ali druge začimbe)
krušne drobtine
moka
jajca
olje
Priprava:
Krompirja ni treba predhodno kuhati, ampak surovega narežemo na tanke in dolge rezine, dodamo sol (ali potresemo z vegeto) in paniramo kot dunajca.
Prepražimo kot pomfri z veliko maščobe.
S to metodo lahko cvrete veliko vrst zelenjave.
Zelo okusen krompir je še boljši z malo omake iz česna in kisle smetane.
Nohti za drzne modne navdušence
Nihče se ni zganil, da bi popravil cesto. Potem je notri posadil drevo. Reakcija občine...
Mama je prodajala zibelko mrtvorojenega otroka. Kupec, ki jo je kupil pa je z njo naredil...
Lastnica se je kregala, da ne sme gor na kavč. Ni pa pričakovala odgovora...