Uporabno

Enostaven recept za domače rogljičke - ki jih ne morete kupiti v trgovini

Objavil: pokukajsi | 05.03.2020

Kako narediti te preproste a hkrati slastne rogljičke doma?

 


 

Ne mislimo tako, da jih kupite pripravljene, jih daste v pečico in segrejete.

Ampak tako, da jih naredite sami od začetka do kona.

Ne pozabite deliti recepta na svojem Facebook profilu.

 

Fotografija je simbolična

 

 

Sestavine:

1 kg - moke

250 ml olja

600 ml mleka

2 kocki kvasa

1 žlica sladkorja

2 žlici soli

potresemo s sezamom ali kumino

 

Priprava: 

Najprej segrejte 2 dcl mleka in dodajte žlico sladkorja in pustite, da se raztopi.

Ko se sladkor stopi, dodamo 2 kvasa in pustimo, da nastane kislo testo. Moko presejemo v večjo posodo.

Dodamo olje in mleko, ki sta ostala za sol in kvas.

Nato zmešajte mešanico z rokami in pustite vzhajati na toplem. Na primer na soncu zunaj ali v pečici in jo prižgite na 30 stopinj.

Ko se testo začne dvigati, narežemo posamezne koščke na manjše in ročno oblikujemo, kot je prikazano na sliki.

 

 

 

 

Testa je dovolj za približno 35-40 kosov.

Iz testa naredite kroglice in jih razvaljajte v obliki zvitka, tako kot vidite na spodnji sliki.

 

 

 

Pekač namastimo z oljem in nanj položimo peki papir.

Nato papir, kamor položimo zvitke, rahlo podrgnemo z oljem, vendar zelo minimalno. Nato jih pustite vzhajati še nekaj minut.

Zvitke lahko premažete z oljem ali pretepenim jajcem.

Pečico segrejemo na 220 stopinj in pečemo približno 10-12 minut.

Ko jih potegnemo iz pečice, nanje za nekaj minut položimo vlažno krpo, da ostanejo mehki še naslednji dan.

Dober tek! :) 
 

 

Fotogalerija