Uporabno

Kisla smetana s piščancem, je fantazija: 2 vrhunska recepta za izboljšano nedeljsko kosilo, ki ju morate poskusiti!

Objavil: pokukajsi | 28.02.2020

Dva odlična recepta za nedeljsko kosilo s kislo smetano:

 


 

 

Piščančji koščki v smetansko-česnovem testu/zavitku:

Potrebujemo:

2 srednje velika piščančja prsa

5 žlic navadne moke

Olje za cvrtje

2 veliki jajci

1 čajna žlička soli

3 stroki česna

4 žlice kisle smetane


Postopek:

 

 

Fotografija je simbolična

 

 

Piščančja prsa operemo in narežemo na majhne koščke. Posušite s papirnatim prtičem in nato potopite v moko.

Vse sestavine za testo zmešamo tako, da dobimo gladko teksturo brez grudic (kot testo za palačinke).

Vse piščančje kose premažite/namočite v/z premazom in pražite v vročem olju do zlato rjave barve. 

Odstranite odvečno olje s papirnatim prtičkom.

Postrežemo s svežo zelenjavo.

 

Sočni koščki bedrc na francoski način:

Potrebujemo:

4 kosi piščančjih nog brez kosti

3 jajca

4 žlice kisle smetane

4 žlice navadne moke

3 stroki česna

Sol in črni poper

Snop svežih listov peteršilja

 

Fotografija je simbolična

 

 

 

Postopek:

Piščanca operemo, odstranimo kožo in narežemo na majhne koščke. Temeljito jih solimo in začinimo.

Mesu dodamo smetano, jajca, stisnjen česen, drobno nasekljan peteršilj in moko.

Temeljito premešajte, da se vse sestavine združijo.

V vroče olje z žlico dodajamo testo z mesom in cvremo do zlato-rjave barve. 

S prtičkom popivnamo odvečno olje. 

 

 

Poznate tudi vi kak preizkušeni recept?
Pošljite nam ga na in objavili ga bomo ter delili z ostalimi bralci!

 

 

 

 

Fotogalerija