Italijanska palačinka je boljša kot pizza...noro, dišeče!
Objavil: pokukajsi | 24.02.2020
Ali imate radi italijansko kuhinjo?
Ne gre samo za popolne testenine in solate.
Tipično italijanska je tudi focaccia, ki je palačinka, katero lahko napolnite s čimerkoli.
V večini primerov boste našli osnovo, šunko in sir.
Ste že kaj lačni?
Tukaj je recept.
Vir: Instagram
Za italijansko fokačo bomo potrebovali:
600 gramov moke
1 paket posušenega kvasa ali pecilnega praška
50 gramov masla
150 ml mleka
300 ml vode
10 gramov soli
100 gramov šunke
100 gramov sira
olivno olje
origano
Postopek:
V skledi zmešamo moko s posušenim kvasom in dodamo sol, maslo in malo origana.
Prilijemo mlačno vodo in mlačno mleko. Naredili bomo gostejše testo.
Če se nam zdi preveč trdo, dodamo še malo vode. Nekaj minut gnetite z rokami, da se sestavine združijo.
Testo pustimo vzhajati približno 30 minut. Pred tem pa ga "pogladimo" z mokrimi rokami, bodisi iz vode ali olja.
Iz testa naredimo dve ravni palačinki, na eno stran položimo sir in šunko, z ostalimi plastmi pa dobro pokrijemo prvo.
Pritisnite robove dol in jo nekajkrat prebodite z vilicao (na sredini).
Pečemo v ponvi z olivnim oljem pod pokrovom ali v pečici, v tem primeru krožnik prekrijemo z aluminijasto folijo.
Cvremo v ponvi 5-10 minut z obeh strani.
Pustimo, da se malo ohladi in postrežemo.
Dober tek!
Te zelenjave nikoli ne sadite poleg paprike, če želite obilen pridelek!
Tragično sporočilo matere zlomljenega srca po izgubi sinov dvojčkov v razmaku treh let
Po 28 letih razrešen skrivnosten umor - Izpoved 4-letnega otroka razkrila storilce
Tako danes izgleda najlepša »vražja Slovenka« Urška Hrovat