Uporabno

Domače kajzerice v 10 minutah: Končane, en, dva, tri - sveže še naslednji dan

Objavil: pokukajsi | 23.02.2020

Če vaši otroci obožujejo kajzerice, ste na pravem mestu! 

 


 

Naredite jih lahko z različnimi semeni.

Morda spominjajo na majhne ameriške bagel-e, vendar na sredini nimajo luknje in so zato bolj praktični za jesti.

Pripravite jih skupaj z nami.

Vse kar potrebujete, je: 

 

 

Vir: Reddit

 

 

250 gramov ostre moke

250 gramov gladke moke

30 gramov kvasa

1 jedilno žlico sladkorja

1 dcl mleka

1 jedilno žlico majoneze

2 jedilni žlici kisle smetane

1 ščepec soli

1/2 dcl olja

1 jedilna žlica masla

mineralna voda po potrebi

 


Postopek: 


Najprej pripravimo kislo testo. Zmešajte mlačno mleko, sladkor in kvas. Nato ga zmešajte z drugimi sestavinami in naredite testo.

Biti mora gosto, podobno kot pri kruhu. Po potrebi v testo dodajte mineralno vodo.

Kislo testo razdelite na hlebce, pustite, da se dvignejo in na vrhu naredite obliko z nožem, na primer mrežico ali križ.

Hlebce premažite z rumenjakom in potresite s semeni.

Pečemo na 200 stopinj približno 10 minut.

Dober tek.

 

Fotogalerija