Uporabno

Od sedaj naprej lahko jeste kokice brez slabe vesti

Objavil: pokukajsi | 26.01.2020

Se vam kdaj zdi, da kokice ne bi smeli uvrščati med slane, nezdrave prigrizke? 

 


 

Zaradi prekomernega soljenja, pa tudi količine masla nutricionisti ne štejejo kokice za zaželeno hrano v naši prehrani.

Vendar verjemite ali ne, če jih jeste v sprejemljivih količinah in ne prepogosto, so kokice lahko koristne za našo prehrano.

Imajo antioksidativno delovanje - najpomembnejše sestavine kokic so polifenoli, spojine, ki se upirajo prostim radikalom in ščitijo krvne žile.

So bogate z vlakninami - žita in otrobi so bogat vir vlaknin, kokice pa so narejene iz polnozrnate koruze, zato ne izgubi hranilne vrednosti.

Priporočilo za dnevni vnos vlaknin je 20 - 35 gramov na dan.

 

Fotografija je simbolična

 

 

So nizkokalorične - neverjetno a kokice imajo nizko kalorično vrednost.

Število kalorij je odvisno od načina priprave.

Privoščite si raje najbolj ´hranljiv´ prigrizek, izmed vseh možnih prigrizkov z nekoliko višjim kaloričnim zalogajem.

Če jih pripravite na maslu, imajo približno 90 kalorij na porcijo.

 


 

Ne vsebujejo sladkorja - zato so idealni prigrizki.

Piškoti, čokolade in drugi bonboni zagotavljajo trenutno energijo, vendar se kmalu sprosti, zato se jih moramo izogibati.

Absorbirajo alkohol - to sposobnost imajo zaradi visokega odstotka vlaknin.

Zmanjšujejo negativni vpliv alkohola na prebavo jeter.

Fotogalerija