Uporabno

Linške očke: razkrivamo recept za najokusnejše kekse, ki se stopijo v ustih

Objavil: pokukajsi | 05.01.2020

Keksi tako hrustljavi, da se kar stopijo v ustih!

 


 

Kombinacija z ribezovo marmelado je popolno ujemanje, razveselile pa bodo vse in poskrbele, da bodo gosti prosili več!

Ko mi kdo omeni božič in vprašanje, kaj boš naredil za praznično mizo, je moj odgovor vedno linške očke!

To so verjetno najbolj priljubljeni piškotki, ki obeležujejo vsak božič.

Majhni in okusni, v različnih oblikah,  včasih končajo tudi na mojem božičnem drevesu in ga popolno dopolnijo.

Najprej jih bodo vsi zamenjali z navadnimi božičnimi piškotki, prave obloge pa vsebujejo mlete mandlje.

Ko gnetemo testo, ga gnetimo čim krajše.

Da bodo obloge hrustljave, morate testo gneti minuto ali dve nič več, nič manj.

Če gnetete predolgo, lahko po peki postanejo piškoti trdi.

Bistvena točka je čas peke.

Pekli jih boste natanko 5 minut in ne več kot to!

 

 

Sestavine:

15 dag ostre moke

15 dag gladke moke

50 g mletih mandljev

1 pecilni prašek

20 dag masla

10 dag sladkorja v prahu

1 vanilin sladkor

1 jajce

1 žlica kisle smetane

ščepec soli

ščepec cimeta

marmelada/e po želji

 


 

Priprava:

Maslo in sladkor penasto zmešamo.

Nato dodajte vanilin sladkor, sol, cimet in jajce. Zmes dobro premešamo.

Nato postopoma dodajte mešano moko s pecilnim praškom in mletimi mandlji.

Nadaljujte z mešanjem in na koncu dodajte kislo smetano.

Testo vzamemo iz sklede in zdaj dodamo še malo ostre in gladke moke, da se ne lepi na roke.

Kot že omenjeno zgoraj, testa ne smete gnesti predolgo, dovolj je le nekajkrat, saj se bo hitro izoblikovalo v kroglico.

Testo ovijemo v folijo in ga 30 minut hladimo v hladilniku.

Delovno površino potresemo z moko.

 


Testo razvaljamo na samo pol centimetra, poigrajmo se s kalupi in naredimo različne oblike.

Seveda mora biti na eni strani luknja na sredini, ki bo okrašena, karkoli želite.

Pekač obložimo s peki papirjem, razporedimo piškote in pečemo v predhodno ogreti pečici na 170 ° C -pet minut.

Pazi na čas peke, to je najpomembnejši del.

Morda se zdijo surovi, a niso.

Ko se ohladijo, eno stran premažemo z marmelado in pokrijemo z drugo polovico keksa.

Potresemo s sladkorjem v prahu!

Fotogalerija