Recept za rogljičke: končani v 30 minutah
Objavil: pokukajsi | 24.11.2019
Hitri in slastni rogljički! :)
V spomin na sveže, domače, dišeče, mamine rogljičke, ki so s svojim vonjem omamljali že nekdaj.
Zgnetite jih doma, brez skrbi, saj ne potrebujete kvasa in celoten izdelek bo končan v 30.-ih minutah.
Celoten recept pa najdete spodaj:
Sestavine:
(za 16 manjših)
250 g gladke pšenične moke
125 g svežega sira (kremast, konzerva/ rikota / skuta)
1 jajce
50 ml oljčnega olja
50 ml mleka
3 čajne žličke pecilnega praška
pol čajne žličke soli
semena za posip
Priprava:
1. V globljo skledo presejte moko s pecilnim praškom, dodajte sol, premešajte in dodajte svež sir ter spet dobro premešajte.
2. Ločite beljake v manjšo skledo (rumenjak pustite za premaz), stepte ga z vilicami, nato v posodo dodajte mleko in olivno olje ter dobro premešajte. Dodajte ga v skledo z moko in sirom ter gnetite dokler ne dobite gladko, mehko testo.
Če je testo preveč tekoče, dodajte še malo moke.
3. Testo razvaljamo v krog premera 35-40 cm in ga razrežemo na 16 kosov / trikotnikov.
Vsak trikotnik zvijte od širšega dela na ožji (lahko jih tudi napolnite) in zložite v pekač, obložen s peki papirjem.
Rumenjak, ki ste ga zmešali z žlico mleka, uporabite za premaz.
Potresemo s sezamom, makom ali sončničnimi semeni.
4. Damo v predhodno ogreto pečico na 180 ° C in pečemo 25-30 minut.
5. Ko rogljičke vzamemo iz pečice, jih pokrijemo s krpo.
6. Postrežemo!
Dober tek vam želi ekipa Pokukaj.si! :)
Nohti za drzne modne navdušence
Nihče se ni zganil, da bi popravil cesto. Potem je notri posadil drevo. Reakcija občine...
Mama je prodajala zibelko mrtvorojenega otroka. Kupec, ki jo je kupil pa je z njo naredil...
Lastnica se je kregala, da ne sme gor na kavč. Ni pa pričakovala odgovora...