Uporabno

Recept za rogljičke: končani v 30 minutah

Objavil: pokukajsi | 24.11.2019

Hitri  in slastni rogljički! :) 

 


 

V spomin na sveže, domače, dišeče, mamine rogljičke, ki so s svojim vonjem omamljali že nekdaj.

Zgnetite jih doma, brez skrbi, saj ne potrebujete kvasa in celoten izdelek bo končan v 30.-ih minutah.

Celoten recept pa najdete spodaj: 

 

 

Sestavine: 

(za 16 manjših)

250 g gladke pšenične moke
125 g svežega sira (kremast, konzerva/ rikota / skuta)
1 jajce
50 ml oljčnega olja
50 ml mleka
3 čajne žličke pecilnega praška
pol čajne žličke soli
semena za posip

 

 

Priprava:

1. V globljo skledo presejte moko s pecilnim praškom, dodajte sol, premešajte in dodajte svež sir ter spet dobro premešajte.

2. Ločite beljake v manjšo skledo (rumenjak pustite za premaz), stepte ga z vilicami, nato v posodo dodajte mleko in olivno olje ter dobro premešajte. Dodajte ga v skledo z moko in sirom ter gnetite dokler ne dobite gladko, mehko testo.

Če je testo preveč tekoče, dodajte še malo moke.

3. Testo razvaljamo v krog premera 35-40 cm in ga razrežemo na 16 kosov / trikotnikov.

Vsak trikotnik zvijte od širšega dela na ožji (lahko jih tudi napolnite) in zložite v pekač, obložen s peki papirjem.

Rumenjak, ki ste ga zmešali z žlico mleka, uporabite za premaz.

Potresemo s sezamom, makom ali sončničnimi semeni.

4. Damo v predhodno ogreto pečico na 180 ° C in pečemo 25-30 minut.

5. Ko rogljičke vzamemo iz pečice, jih pokrijemo s krpo.

6. Postrežemo! 

 

Dober tek vam želi ekipa Pokukaj.si! :) 


 

 

Fotogalerija