Recept za rogljičke: končani v 30 minutah
Objavil: pokukajsi | 24.11.2019
Hitri in slastni rogljički! :)
V spomin na sveže, domače, dišeče, mamine rogljičke, ki so s svojim vonjem omamljali že nekdaj.
Zgnetite jih doma, brez skrbi, saj ne potrebujete kvasa in celoten izdelek bo končan v 30.-ih minutah.
Celoten recept pa najdete spodaj:
Sestavine:
(za 16 manjših)
250 g gladke pšenične moke
125 g svežega sira (kremast, konzerva/ rikota / skuta)
1 jajce
50 ml oljčnega olja
50 ml mleka
3 čajne žličke pecilnega praška
pol čajne žličke soli
semena za posip
Priprava:
1. V globljo skledo presejte moko s pecilnim praškom, dodajte sol, premešajte in dodajte svež sir ter spet dobro premešajte.
2. Ločite beljake v manjšo skledo (rumenjak pustite za premaz), stepte ga z vilicami, nato v posodo dodajte mleko in olivno olje ter dobro premešajte. Dodajte ga v skledo z moko in sirom ter gnetite dokler ne dobite gladko, mehko testo.
Če je testo preveč tekoče, dodajte še malo moke.
3. Testo razvaljamo v krog premera 35-40 cm in ga razrežemo na 16 kosov / trikotnikov.
Vsak trikotnik zvijte od širšega dela na ožji (lahko jih tudi napolnite) in zložite v pekač, obložen s peki papirjem.
Rumenjak, ki ste ga zmešali z žlico mleka, uporabite za premaz.
Potresemo s sezamom, makom ali sončničnimi semeni.
4. Damo v predhodno ogreto pečico na 180 ° C in pečemo 25-30 minut.
5. Ko rogljičke vzamemo iz pečice, jih pokrijemo s krpo.
6. Postrežemo!
Dober tek vam želi ekipa Pokukaj.si! :)
Prvič po 50 letih v zavetišču ni več niti enega psa, zaposleni navdušeni
VIDEO: Pošast je mačko pobarvala modro - na srečo je srečala čudovitega junaka
35-letnica se je zaradi strahu pred smrtjo zaradi poroda zaobljubila, da ne bo nikoli zanosila.
Ženska se je s pokojno mamo pogovarjala s pomočjo umetne inteligence, pravi, da je bila to ´strašljiva` izkušnja!