Ste tudi vi do sedaj prali piščanca? V trenutku prenehaj s tem početjem
Objavil: pokukajsi | 13.10.2019
Zaradi mnogih škropiv in konzervansov, s katerimi proizvajalci živil podaljšujejo njihovo obstojnost, smo se že kar navadili, da vse, kar kupimo v trgovini, pred uporabo operemo.
Ta navada je seveda precej pametna, sploh, če pomislite, od kod so pripotovali sadeži in kje vse je na vaš nakup čakala zelenjava.
A tudi pranje ni vedno priporočljivo.
Nekatera živila lahko namreč z umivanjem pred pripravo izgubijo okus ali pa celo vplivajo na oporečnost površin, kjer kuhamo.
Zato spodaj nizamo pet živil, ki jih nikar ne gre nesti pod pipo, preden jih daste v lonec.
Vir: Facebook
Ste vajeni, da piščanca, ko ga vzamete iz embalaže, splaknete pod tekočo vodo? Napaka.
S tem namreč z mesa ne boste sprali nobene bakterije, kvečjemu boste te prenesli na korito in drugod po svoji kuhinji.
Vse morebitne bakterije se bodo namreč uničile pri kuhanju oziroma pečenju, zato ni nobene potrebe, da perutnino predhodno splakujete.
Za siamski dvojčki Brittany in Abby ni ovir: Vozita avto, ena se je celo poročila
´AirCar` prvi leteči avtomobil na svetu, ki se lahko iz cestnega vozila spremeni v letalo v manj kot treh minutah
VIDEO PARODIJA: Navijači v Planici
Ćudovit posnetek iz Slovenskih gozdov: Naše mame medvedke z mladički