Ste tudi vi do sedaj prali piščanca? V trenutku prenehaj s tem početjem
Objavil: pokukajsi | 13.10.2019
Zaradi mnogih škropiv in konzervansov, s katerimi proizvajalci živil podaljšujejo njihovo obstojnost, smo se že kar navadili, da vse, kar kupimo v trgovini, pred uporabo operemo.
Ta navada je seveda precej pametna, sploh, če pomislite, od kod so pripotovali sadeži in kje vse je na vaš nakup čakala zelenjava.
A tudi pranje ni vedno priporočljivo.
Nekatera živila lahko namreč z umivanjem pred pripravo izgubijo okus ali pa celo vplivajo na oporečnost površin, kjer kuhamo.
Zato spodaj nizamo pet živil, ki jih nikar ne gre nesti pod pipo, preden jih daste v lonec.
Vir: Facebook
Ste vajeni, da piščanca, ko ga vzamete iz embalaže, splaknete pod tekočo vodo? Napaka.
S tem namreč z mesa ne boste sprali nobene bakterije, kvečjemu boste te prenesli na korito in drugod po svoji kuhinji.
Vse morebitne bakterije se bodo namreč uničile pri kuhanju oziroma pečenju, zato ni nobene potrebe, da perutnino predhodno splakujete.
Pijana si je v bazenu na svingerski zabavi zlomila tilnik, zdaj toži ministrstvo za 11,5 milijona evrov!
Najstnica zakašlja in prosi očeta, naj jo odpelje k zdravniku – po nekaj urah pride na dan šokantna resnica
Jedel slanino, 4 mesece kasneje je šel k zdravniku. V njegovih možganih so našli črva in majhna jajčeca!
Kristjani v Indoneziji so končno priznani, ime Jezus Kristus se lahko zdaj uradno uporablja