Uporabno

Recept: Cheeseburger pečenka

Objavil: pokukajsi | 22.09.2019

Cheeseburger in pečenka v enem - zveni kot hrana za dušo? To tudi je! Ta recept preprosto morate preizkusiti.

 


 

 

Če imate radi sir in mleto meso, vam bo ta recept noro všeč!

Saj ta mesna štručka združuje vse najboljše sestavine cheeseburgerja. 

Pečenko je mogoče idealno pripraviti za uživanje s prijatelji ali pa kar za nedeljsko kosilo. 

Sestavine za 6-8 oseb:

 

 

  • Nekaj vejic peteršilja
  • 2 čebuli
  • 1 strok česna
  • 4 žlice olja
  • 1,5 kg mešanega mletega mesa
  • 3 jajca (velikost M)
  • 50 g paradižnikove paste
  • 100 g drobtin
  • sol
  • poper
  • 300g slanine
  • 250 g oranžnega cheddar sira
  • 750 g trdo kuhanega krompirja
  • 500 g zelenega fižola
  • 2 žlici paradižnikovega kečapa
  • 1/2 žlice kajenskega popra
  • približno 1 čajna žlička žlahtnega sladkega popra
  • 2 žlici masti
  • 1 žlička masla
  • nariban muškatni orešček

 



Priprava:

Peteršilj operemo in nasekljamo. Olupimo 1 čebulo in drobno narežemo.

Olupimo česen in drobno sesekljamo.

V majhni ponvi nato segrejte 1 žlico olja. Prepražite čebulo in česen.

Dodajte mleto meso, jajci, paradižnikovo pasto, drobtinami in peteršiljem.

Začinimo s soljo in poprom.

Pekač obložimo z 2 plastmi peki papirja. Na katerega položimo slanino tako, da se vrstice prekrivajo.

Mleto meso porazdelite enakomerno debelo, tako da pustite rob približno 2 cm.

Sir narežite na kose, široke približno 5 cm, postavite jih centralno vzdolž mletega mesa.

Okoli sira s pomočjo papirja za peko položite rezine slanine. 

Na robove pritisnite tudi rezine slanine. Kruh v predhodno ogreti pečici (električni štedilnik: 175 ° C / kroženje zraka: 150 ° C) pečemo približno 1 uro.

Medtem olupimo krompir, operemo in narežemo na koščke.

Kuhamo v vreli slani vodi približno 15 minut. Odcedimo, odcedimo in pustimo, da se ohladi.

Kečap, 3 žlice olja, kajenski poper in papriko premešajte s krompirjem.

To mešanico pražite približno 45 minut.

Medtem kuhajte fižol v vreli slani vodi približno 8-10 minut.

V veliki, obloženi ponvi segrejte razjasnjeno maslo. Med obračanjem pražite krompir do zlato-rjave barve.

Začinimo s soljo, poprom in papriko. Fižol odcedimo in odcedimo. V ponvi stopimo maslo.

Prepražimo čebulo dodamo fižol, ki ga pravtako popražimo, začinimo s soljo in muškatnim oreščkom.

Pečenko vzamemo iz pečice, narežemo na rezine in postrežemo s fižolom in ocvrtim krompirjem.

 

Čas priprave: približno 1 in 1/2 ure.

Na porcijo približno 4150 kJ, 990 kcal. Vlaknine 71 g, OH 26 g

 

Fotogalerija