Zanimivo

Znanstveniki odkrili, da rdeče vino in čokolada preprečujeta staranje

Objavil: pokukajsi | 19.08.2019

Rdeče vino in čokolada imata nešteto prednosti zahvaljujoč naravni kemikaliji, imenovani resveratrol.

 
 


Resveratrol je antioksidant, ki ga proizvajajo le nekatere rastline.

Študije kažejo, da je najbolj znan vir resveratrola rdeče vino, rdeča kožica grozdja, surov kakav in temno jagodičevje.

Vendar raziskave, objavljene v BMC Cell Biology, kažejo, da se resveratrol lahko uporablja za pomlajevanje celic.

Po zdravljenju s to snovjo celice niso postale samo mlajše, ampak bolj aktivne.

 

 

Vir: Facebook

 

Resveratrol blokira tudi večstopenjski kancerogeni proces na različnih stopnjah: začetek, razvoj in napredovanje tumorja.

Zahvaljujoč temu lahko uživate v okusu temne čokolade in kozarcu rdečega vina in občutili boste vse pozitivne učinke resveratrola!

 

Fotogalerija