Znanstveniki odkrili, da rdeče vino in čokolada preprečujeta staranje
Objavil: pokukajsi | 19.08.2019
Rdeče vino in čokolada imata nešteto prednosti zahvaljujoč naravni kemikaliji, imenovani resveratrol.
Resveratrol je antioksidant, ki ga proizvajajo le nekatere rastline.
Študije kažejo, da je najbolj znan vir resveratrola rdeče vino, rdeča kožica grozdja, surov kakav in temno jagodičevje.
Vendar raziskave, objavljene v BMC Cell Biology, kažejo, da se resveratrol lahko uporablja za pomlajevanje celic.
Po zdravljenju s to snovjo celice niso postale samo mlajše, ampak bolj aktivne.
Vir: Facebook
Resveratrol blokira tudi večstopenjski kancerogeni proces na različnih stopnjah: začetek, razvoj in napredovanje tumorja.
Zahvaljujoč temu lahko uživate v okusu temne čokolade in kozarcu rdečega vina in občutili boste vse pozitivne učinke resveratrola!
Pošast je mačko pobarvala modro - na srečo je srečala čudovitega junaka
Deklica trdi, da jo je Bog pripeljal do zapuščenega novorojenčka na dvorišču za hišo
Poštar je 94-letni babici raznašal pošto, ko je zaslišal jok in se odločil vlomiti v hišo
NOVA TEHNIKA BARVANJA JAJC – ZVEZDASTI VESOLJSKI VZORCI: Preprosto, enostavno, rezultat pa nikoli boljši