Uporabno

Zdaj imam pečen krompir še rajši! Poglejte tole speicaliteto iz portugalske kuhinje!

Objavil: pokukajsi | 25.06.2019

Če bi mi nekdo teden dni nazaj povedal, da bom še kdaj navdušen nad pečenim krompirjem, bi mu rekel, da se močno moti.

 

 

To priljubljeno zelenjavo, si lahko naredimo na vse možne načine.

Pečene, pohane, pire in še ostalih tisoč načinov, ki jih sami tudi sami poznate.

Danes pa vas bomo naučili en trik, ki prihaja naravnost iz Portugalske.

Z rožmarinom in oljčnim oljem je tako zelo dober, da si boste obliznili vse prste.

V restavracijah na portugalskem ga strežejo z mesom ali ribo in celo hobotnico.

Pa si poglejmo sestavine tega odličnega obroka.

 

Sestavine: 

- 8 krompirjev

- 30g masla

- 2 čajni žlički rožmarina

- 4 česne

- 40ml olivnega olja

- sol

 

Priprava:  

1. Vzemite osem krompirjev in jih dobro operite. Vržite jih v vodo in počakajte da zavrejo.

 

Vir: Facebook

 

 

2. Vzemite jih iz lonca, nato pa na vsakega pritisnite z vilico, da se bo malo zmehčal. Krompir bi moral počiti, naj pa nebi razpadel.

 

Vir: Facebook

 

3. Vzemite posodo v kateri boste pekli. Zraven dolijte olivno olje. Dodajte tudi narezan česen.

 

Vir: facebook

 

 

4. Sedaj zraven položite še krompir, ga potrosite z rožmarinom in soljo.

 

Vir: Facebook

 

5. Narežite maslo in ga dajte na krompir. Dodajte še nekaj kapljic olivnega olja.

 

Vir: Facebook

 

6. Nastavite na temperaturo 180-200°C.

 

To je recept, po katerem si boste prste obliznili vi in vaši prijatelji ter družina.