Uporabno

Nikoli ne kupujte tatarske omake. Tole je najboljši, najenostavnejši recept - in sestavine imate doma!

Objavil: pokukajsi | 10.06.2019

Pripravi okusno tartarsko omako brez živalskih izdelkov tudi ti! 

 

 

Večina ljudi raje kupi tartarsko omako v trgovini, saj ne vedo, kako enostavno je pripraviti to okusno omako doma. 

Vse kar morate imeti, je: volja. 

Čeprav je ta verzija tartarske omake veganska, pa za pripravo ne rabite nekih umetnih, nedostopnih in težko dobavljivih  snovi. 

Originalna omaka je narejena iz jajc, namesto katerih, bomo v tej verziji uporabili Lanena semena. 

Le-ta so koristna za mnogo reči.  Poleg drugih dobrih lastnosti, vsebuje Omego 3 in 6, maščobne kisline, ˝vitamine mladosti˝: A in E, magnezij, mangan, kalij, antioksidante, amino kisline,... 

 

Vir: Facebook

 


 

SESTAVINE: 

- 2 žlici mletih lanenih semen (moka) 

- 60 ml vode

- 125 ml olja (rastlinskega izvora)

- 1 do 2 žlici gorčice

- 2 žlici limoninega soka

- sol in sladkor po okusu 

 

Vir: Facebook

 

PRIPRAVA:

1. Pripravite si laneno moko. Zmeljite semena v prah. 

2. Moki prilijte vodo, premešajte in kuhajte dokler zmes postane gosta. 

3. Razhladite na sobno temperaturo

4. Dodajte sol in sladkor po okusu. Počasi dolivajte olje. Bodite pozorni, da ne dodate več kot 1 žlice na enkrat. 

5. Dodajte limono in gorčico, ko zmes postane kremasta. 

 


 

Vaša tartarska omaka je pripravljena!

Čeprav je malce temnejše barve, kot tista v trgovini, se lahko primerja z njo.

Za zlatkasto barvo lahko dodamo še ščepec kurkume ali žafrana. 

 

 

 

Fotogalerija