Kruh brez glutena, ki ga lahko na enostaven način pripravite tudi vi! Mnjami!
Objavil: pokukajsi | 25.05.2019
Za kruh brez glutena boste potrebovali sestavine, ki so brez glutena.
Potrebujemo torej proseno, riževo, ajdovo ali koruzno moko.
Za ta kruh bomo potrebovali 2krat toliko kvasa kot za navadni kruh.
Pa si poglejmo sestavine.
Vir: Facebook
Sestavine:
- zavitek svežega kvasa
- pol žličke sladkorja
- 600 g prosene/riževe/koruzne/ajdove moke
- sol
Vir: Facebook
Priprava:
1. V deciliter tople vode nadrobimo kvas, vmešamo pol žlice moke in pol žličke sladkorja. Pustimo na toplem, da naraste.
2. Moko stresemo v skledo, zmerno posolimo. Vmešamo kvasec in približno 6 dcl tople vode.
3. Dokaj tekoče testo mešamo 10 minut, nato pokrijemo in pustimo na toplem, da vzhaja do dvojne velikosti (približno 40 minut).
4. V pekač oziroma model za peko položimo papir za peko.
5. Testo premešamo in ga denemo v model. Pustimo, da vzhaja še 15 minut.
6. Pečico segrejemo na 210 stopinj, ko damo testo vanjo, pa temperaturo nastavimo na 180 stopinj.
7. Pečemo eno uro.
Pa dober tek! ;)
Ali obstaja boljši način za popestritev na lastni poroki?
Ženska je odšla v bolnišnico na pregled, a so ji povedali, da je že mrtva – a nelagodje je šele sledilo
Človek, čigar desnica je bila v zraku 50 let, pojasnjuje, zakaj je to počel ves ta čas
Nič več limone in medu! Najboljše zdravilo proti kašlju je ... čokolada! To pravi medicinski guru.