Kruh brez glutena, ki ga lahko na enostaven način pripravite tudi vi! Mnjami!
Objavil: pokukajsi | 25.05.2019
Za kruh brez glutena boste potrebovali sestavine, ki so brez glutena.
Potrebujemo torej proseno, riževo, ajdovo ali koruzno moko.
Za ta kruh bomo potrebovali 2krat toliko kvasa kot za navadni kruh.
Pa si poglejmo sestavine.
Vir: Facebook
Sestavine:
- zavitek svežega kvasa
- pol žličke sladkorja
- 600 g prosene/riževe/koruzne/ajdove moke
- sol
Vir: Facebook
Priprava:
1. V deciliter tople vode nadrobimo kvas, vmešamo pol žlice moke in pol žličke sladkorja. Pustimo na toplem, da naraste.
2. Moko stresemo v skledo, zmerno posolimo. Vmešamo kvasec in približno 6 dcl tople vode.
3. Dokaj tekoče testo mešamo 10 minut, nato pokrijemo in pustimo na toplem, da vzhaja do dvojne velikosti (približno 40 minut).
4. V pekač oziroma model za peko položimo papir za peko.
5. Testo premešamo in ga denemo v model. Pustimo, da vzhaja še 15 minut.
6. Pečico segrejemo na 210 stopinj, ko damo testo vanjo, pa temperaturo nastavimo na 180 stopinj.
7. Pečemo eno uro.
Pa dober tek! ;)
Povodni konj v Ugandi pogoltnil dojenčka! 2-letni deček je čudežno ušel smrti
NOV TREND NA POROKAH! Mladi pošiljajo vabila s posebnimi željami: Gostje besni, to je ´udarec po žepu.`
Odlična spomladanska kremna špinačna juha
Osemčlanska družina večerjala za 400 € in pobegnila brez plačila