Uporabno

Kruh brez glutena, ki ga lahko na enostaven način pripravite tudi vi! Mnjami!

Objavil: pokukajsi | 25.05.2019

Za kruh brez glutena boste potrebovali sestavine, ki so brez glutena.

 

 

Potrebujemo torej proseno, riževo, ajdovo ali koruzno moko.

Za ta kruh bomo potrebovali 2krat toliko kvasa kot za navadni kruh.

Pa si poglejmo sestavine.

 

Vir: Facebook

 

Sestavine:

- zavitek svežega kvasa

- pol žličke sladkorja

- 600 g prosene/riževe/koruzne/ajdove moke

- sol

 

 

Vir: Facebook

 

Priprava: 

1.    V deciliter tople vode nadrobimo kvas, vmešamo pol žlice moke in pol žličke sladkorja. Pustimo na toplem, da naraste.

2.    Moko stresemo v skledo, zmerno posolimo. Vmešamo kvasec in približno 6 dcl tople vode.

3.    Dokaj tekoče testo mešamo 10 minut, nato pokrijemo in pustimo na toplem, da vzhaja do dvojne velikosti (približno 40 minut).

4.    V pekač oziroma model za peko položimo papir za peko.

5.    Testo premešamo in ga denemo v model. Pustimo, da vzhaja še 15 minut.

6.    Pečico segrejemo na 210 stopinj, ko damo testo vanjo, pa temperaturo nastavimo na 180 stopinj.

7.    Pečemo eno uro.

 

Pa dober tek! ;)