Odlična spomladanska kremna špinačna juha
Objavil: Nina | 22.04.2024 | Vir: Facebook
Odlična spomladanska kremna špinačna juha
Najpogosteje juho postrežemo kot uvod v dobro in obilno kosilo, a ta kremna špinačna juha je lahko tudi samostojen obrok in je res okusna...
Okusna in kremna špinačna juha z žlico kisle smetane bo navdušila še tako izbirčne jedce. Če naredite veliko količino, presežek zamrznite. Okus juhe ostane nedotaknjen z zamrzovanjem.
SESTAVINE
1 žlica sončničnega olja
1 čebula
500 g špinače
5 žlic moke
600 ml zelenjavne osnove
400 ml mleka
sol črni poper
4 žlice kisle smetane
1 strok česna
V večji posodi na olju prepražimo sesekljano rdečo čebulo. Dodajte osnovo in vodo, vse skupaj naj zavre. Sol in poper dodajmo po okusu. V 5 žlic mleka vmešamo 5 žlic moke. Mešajte dokler ne dobite goste zmesi. Preostanek mleka prilijemo juhi in pustimo, da zavre. Ko juha zavre, zmanjšamo ogenj, mešamo s paličnim mešalnikom in postopoma prilivamo mešanico moke in vode do želene gostote. Ob serviranju na krožnik dodamo še žlico kisle smetane in sesekljan česen.
Vse najboljše vsem Erikom!
Človek preživel udar strele in se zadušil, ker je bil prekrit z kravjimi iztrebki
Zasebni kuhar, butler in 21.000 dolarjev na noč: Pokukajte v luksuzno vilo ob jezeru Como v Italiji, kjer uživata Taylor Swift in Travis Kelce
Kličejo me črna vdova, pravi 24-letnica, ki se je poročila s svojim 60-letnim fantom