Uporabno

S tole torto šahovnico, se boš počutila kot kraljica kuhinje - rabiš le 30 minut!

Objavil: pokukajsi | 07.06.2020

 Perfekten recept!

 


 

 

Recept s skuto za odlično sladico. Na koncu pa torta izgled kot šahovnica.

Vaša družina bo  zagotovo ljubiteljica tega! P

Prav tako je dobra izbira za praznične priložnosti, saj je zelo okusna, njena priprava pa ni zapletena!

 

Fotografija je simbolična

 


 


Sestavine za testo:

50 ml mleka

2 žlici kakava v prahu

150 g masla

180 g moke

3 jajca

100 g sladkorja

1 čajna žlička pecilnega praška

 

Za kremo:

4 jajca

120 g sladkorja v prahu

700 g kremnega sira

200 g kisle smetane

125 g masla

1 čajna žlička arome vanilije

 

Za čokoladni premaz:

100 g mlečne čokolade

50 g masla

 

Fotografija je simbolična

 


 


Priprava:


V posodo damo mleko, kakav v prahu, maslo in sladkor ter segrevamo na šibkem ognju.

Odstranite s toplote in pustite, da se ohladi. Ko je hladno, vmešajte moko, pecilni prašek in jajca.

Mešamo z metlico ali ročnim mešalnikom.

Pekač obložite s peki papirjem ali aluminijasto folijo in vanj vlijte testo, pecite v pečici na 180 stopinj, 25 minut.

Testo vzamemo iz pečice, pustimo, da se nekoliko ohladi, nato ga odstranimo s pekača.

Naredite kremo: maslo zmešajte s sladkorjem v prahu in rumenjakom.

Dodamo kremni sir in kislo smetano, mešamo, dokler ne postane krema.

Beljake stepemo v trd sneg, nato vmešamo skuto (kremni sir) in dodamo aromo vanilije.

Kremo damo v hladilnik.

Kakavo testo narežemo na 10 enakih trakov.

Pekač obložite s folijo in vanj položite polovico trakov testa, tako da so enakomerno razporejeni.

 

 

Skuto iz nadeva nadevamo v plastično vrečko in napolnimo prostor med trakovi testa s kremo.

Na kremo položimo drugo plast testa. Mesto med trakovi, spet napolnite s kremo.

 

 

 

 

Čokoladna glazura: čokolado razbijemo na majhne koščke in damo v skledo z maslom, stopimo nad paro, nato pa razporedimo po vrhu testa.

Za 30 minut postavite v hladilnik.

Po želji lahko čokoladno glazuro nadomestimo z naribano čokolado.

Nato vrh testa potresemo s čokoladnimi čipsi, nato pa odrežemo nekaj trakov papirja in jih položimo kot kvadratno mrežo na vrh testa, potresemo s sladkorjem v prahu, tako da bo tudi vrh torte v obliki šahovnice.

Testo s pomočjo peki papirja odstranimo s pekača in že ga lahko razrežemo.

 

 

 

Fotogalerija