Uporabno

Najbolj okusen domač kruh: Recept leta, za okusen, mehak in enostaven hleb

Objavil: pokukajsi | 07.06.2020

Če v karanteni niste spekli vsaj enega kruha, je sedaj skrajni čas, da to storite! 

 


 

Danes smo za vas pripravili recept za domač, slasten kruh, ki je zelo okusen, mehak in se ne drobi.

Zelo enostavno ga je narediti, njegov okus pa ni primerljiv s kruhom, ki ga kupite v trgovini.

 

Vir: Pinterest

 


Sestavine:

500 g moke,

1 čajna žlička sladkorja,

1 žlica soli,

260 - 270 ml vode (naj bo mlačna),

1 vrečka kvasa v prahu (7 g),

40 g masla

1 jajce ali 1-2 žlici mleka (za namakanje kruha).

 

Vir: Pinterest

 


 

Priprava:

V posodo damo presejano moko in ji dodamo sladkor, sol in kvas. Zmešajte suhe sestavine.

Ko končate, dodajte mlačno vodo in premešajte, nato dodajte maslo in testo pregnetite z mešalnikom.

Nekje 15 minut. Kruh lahko gnetete z roko, trajalo bo nekoliko dlje, a bo še vedno okusen.

Nastalo testo oblikujte v podolgovato obliko (iz tega testa dobimo 1 kos kruha).

V pekač položite papir za peko in nanj položite kruh.

Pokrijte s čisto kuhinjsko brisačo in postavite na toplo mesto, da stoji cca. 50 minut.

Ko vzhaja, z ostrim nožem zarežite kruh in ga nato namažite z jajcem ali mlekom.

Kruh postavimo v predhodno ogreto pečico in pečemo pri 180 stopinjah 40 do 45 minut.

Dober tek!

Fotogalerija