Uporabno

Bananin cheesecake: idealna kremna sladica sredi tedna

Objavil: pokukajsi | 09.04.2020

Porabite zrele banane, za pripravo tega cheesecake-a! :) 

 


Banane ljubijo skoraj vsi. Poleg tega, da jih lahko jeste same, so odlične za pripravo različnih sladic.

Toda ne glede na to, koliko smoothiejev nameravate narediti z njimi, vedno tistih nekaj banan, ki zorijo v vaši sadni košarici ostane.

Prav te, sladke in mehke, so idealne za pripravo tega preprostega recepta.

 

Fotografija je simbolična

 

 

Sestavine:

200 g drobtin

6 žlic stopljenega masla

2 zreli banani

2 žlici svežega limoninega soka

450 g kremastega sira 

150 g sladkorja

200 g kisle smetane

1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta (poljubno)

3 velika jajca

po želji (karamela, koščki banane, zmleti piškoti)

 

Vir: Guliver/Shutterstock



 

Priprava:

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Kalup ali pekač premažemo z maslom.

V srednje veliki skledi zmešamo zdrobljene piškote in maslo. Nato mešanico močno pritisnemo na dno in pečemo 8 minut v predhodno ogreti pečici.

V manjši skledi naredite pire iz banan in jim dodajte limonin sok. Mešanico odložite na stran.

V večji posodi zmešamo kremni sir in sladkor. Z ročnim mešalnikom mešajte mešanico dve do tri minute, dokler ne postane gladka.

Vanjo dodajte kislo smetano in vaniljev ekstrakt ter mešajte še dve do tri minute, dokler mešanica ne postane kremna.

Dodajte jajca in mešajte, dokler se vse sestavine popolnoma ne združijo.

Nato ji z žlico ali lopatico nežno premešajte mešanico banan in limone.

Dobljeno zmes prelijemo po predhodno pripravljeni skorji in pečemo 60 do 70 minut v predhodno segreti pečici.

Ko je pečena, vzemite cheesecake iz pečice in pustite stati, da se ohladi vsaj eno uro. Nato okrasite po želji. 

Fotogalerija