Uporabno

Okusna kremna torta z makom: naša najljubša

Objavil: pokukajsi | 03.04.2020

Slastna izbira za vsako praznično priložnost, z njo pa si lahko posladkate tudi vsakdanje življenje! :)

 


 

 

Sestavine za testo:

8 jajčnih beljakov

20 dkg sladkorja

4,5 kg mletega maka

5 dkg kokosa

6 žlic moke

Za kremo:

8 rumenjakov

20 dkg sladkorja

3 dl mleka

1 žlica jedilnega škroba

3 žlice vanilijevega pudinga v prahu

15 dkg masla

 

Makove rezine po istem receptu

 

 

Za na vrh:

15 dkg piškotov

0,5 dl kave

18 dkg temne čokolade

1 čajna žlička masla

 


 

Priprava:

Rumenjake s sladkorjem stepemo do trde pene, vmešamo moko, makova semena in kokosove rezine, nato pa vlijemo v pekač, obložen s peki papirjem, in pečemo v pečici na 180 stopinj, 25 minut.

Medtem ko se pripravlja testo, pripravimo kremo.

Rumenjake stepemo, dodamo sladkor, v mleku raztopimo škrob in vlijemo v stepene rumenjake, dobro premešamo.

Segrejemo nad paro, nato dodamo puding in mešajte, dokler se ne začne zgostiti.

Ko se smetana ohladi, dodamo maslo.

Kremo namažemo na ohlajeno torto in jo obložimo s piškoti ter z žlico potresemo kavo.

Čokolado stopite, dodajte maslo in s to mešanico torto še zadnjič prelijte, nato pa za nekaj ur postavite v hladilnik, da postane trdna.

 

 

 

Vir: Ketkes
 

 

Fotogalerija