Uporabno

LANGOŠ: Najboljši recept doslej!

Objavil: pokukajsi | 30.03.2020

Langos je zelo priljubljena madžarska jed, ki jo lahko naredite na 100 načinov in nadevate na 200 načinov.

 


 

Vendar pa smo našli recept, ki presega celo najbolj okusne langoše.

Vem, da imate preveč časa v teh izrednih razmerah. 

Zakaj torej ne bi poskusili nekaj novega, drugačnega in na konce še zeloooo okusnega? 

Saj veste, ne? 

Česen je odličen naravni antibiotik. ;)

 

 

 

Fotografija je simbolična

 

 


 

Za merjenje sestavin uporabite 2,5 dl skodelice.

Sestavine:

1 skodelica kefirja
½ čajne žličke sladkorja
1 čajna žlička sode bikarbone (pomešano z 1 čajno žličko kisa)
½ čajne žličke soli
2,5 skodelice moke
150 g sira
200 g skute
2 stroka česna
½ skodelice olja (za cvrtje)

 



Priprava:

V skledi zmešamo kefir s sladkorjem, soljo, sodo bikarbono, pomešanim s kisom in postopoma dodamo presejano moko.

Testo zavijte v folijo ali vrečko in pustite stati pri sobni temperaturi 15-20 minut.

Nariban sir zmešamo s skuto in česnom. Nadev in testo razdelimo na 4 enake dele.

Z vsakim delom naredimo okroglo obliko in vsako napolnimo tako, da nadev položimo na polovico (kot kaže spodna slika): 

 

Fotografija je simbolična

 

 

 

 

Testo prekrijemo z drugo polovico in stisnemo robove.

v ponvi segrejte olje in cvrite z obeh strani.

 

Postrezite vroče, namazano s kislo smetano.

Dober tek!

 

Fotogalerija