Domače kajzerice v 10 minutah: Končane, en, dva, tri - sveže še naslednji dan
Objavil: pokukajsi | 23.02.2020
Če vaši otroci obožujejo kajzerice, ste na pravem mestu!
Naredite jih lahko z različnimi semeni.
Morda spominjajo na majhne ameriške bagel-e, vendar na sredini nimajo luknje in so zato bolj praktični za jesti.
Pripravite jih skupaj z nami.
Vse kar potrebujete, je:
Vir: Reddit
250 gramov ostre moke
250 gramov gladke moke
30 gramov kvasa
1 jedilno žlico sladkorja
1 dcl mleka
1 jedilno žlico majoneze
2 jedilni žlici kisle smetane
1 ščepec soli
1/2 dcl olja
1 jedilna žlica masla
mineralna voda po potrebi
Postopek:
Najprej pripravimo kislo testo. Zmešajte mlačno mleko, sladkor in kvas. Nato ga zmešajte z drugimi sestavinami in naredite testo.
Biti mora gosto, podobno kot pri kruhu. Po potrebi v testo dodajte mineralno vodo.
Kislo testo razdelite na hlebce, pustite, da se dvignejo in na vrhu naredite obliko z nožem, na primer mrežico ali križ.
Hlebce premažite z rumenjakom in potresite s semeni.
Pečemo na 200 stopinj približno 10 minut.
Dober tek.