Uporabno

V piščančja prsa zarežite tako. Super recept, ki ga morate poizkusiti!

17.10.2016

Odlično!
 
 

 
To je eden izmed najlažjih in najhitrejših načinov za pripravo zelo okusnih in sočnih piščančjih prsi(Hasselback). Ta učinek se doseže z polnjenjem rež z okusno mešanico špinače in kozjega sira. Zahvaljujoč temu, boste doživeli čudovito večerjo. Če še niste slišali, Hasselback je izvirna tehnologija razvita na Švedskem, v restavraciji (Restavracija Hasselbacken), v kateri majhne zareze v krompirju napolnijo s slanino in sirom.
 
 
Potrebujete:

3 skodelice špinače
½ skodelice kozjega sira
½ žličke zmlete rdeče paprike
4 piščančje prsi
Sol in poper
2 žlički paprike
½ skodelice naribanega mozzarella ali cheddar sira

Torej, tukaj vam predstavljamo preproste piščančje Hasselback:
Začnete s kuhanjem sveže špinače, dokler ne izgleda, kot da bi se posušila (približno 3-5 minut), nato dodamo kozji sir in ščepec rdeče paprike, ter kuhamo, dokler se sir raztopi (približno 1 minuto)
 


V piščančje prsci zarežemo 1cm široke zareze, za približno ¾ debeline prsta.


Prsi napolnimo z mešanico sira in špinače. Začinimo s soljo, poprom in rdečo papriko
 
 


Na vrhu naribamo malo cheddar ali mozzarella sira in postavimo v pečico za približno 25 minut pri 200 ° C. In to je vse
Zadnjih 10 minut peke, vklopite pečico za pečenje na žaru in pridobite dodatne mehurčke.
 


Ta recept vam bo všeč. Lahko narediš nekaj podobnega v kombinaciji z:
Žar paprika in feta sir
jabolko, šunka in cheddar
Slanina in modri sir
Divji riž in gobe
Kombinacije niso omejene, to je vse odvisno od vaše ustvarjalnosti.

 

 
Segrejte pečico na 200 ° C
V veliki ponvi, kuhamo špinačo v olivnem olju, nato dodamo kozji sir dokler se ne raztopi
Piščančje prsi dajte na pekač in jih napolnite z mešanico
Potresemo s sirom, soljo, poprom in rdečo papriko
Pečemo 20 do 25 minut. Če želite, lahko pustite 10 minut na žar načinu.
 
Več v videoposnetku: